Sinemanija 2007 (5. novembar)

Paranormalni triler „Predosećanje“ („Premonition“) sa Sandrom Bulok (Sandra Bullock) u glavnoj ulozi biće prikazan na početku šestog dana Sinemanije. Pored nje uloge tumače Džulijan Makmahon (Julian McMahon), Nia Long (Nia Long) i Amber Valeta (Amber Valletta).
Bulokova igra Lindu Henson, porodičnu ženu koja živi u prelepoj kući sa suprugom i dve ćerke. Njen život je savršen do dana kada primi uznemirujući poziv da je njen suprug Džim poginuo u automobilskoj nesreći. Kada se narednog jutra probudi pored Džima živog i zdravog, Linda pretpostavlja da je sve bio san, ali je i dalje potresena njegovom realnošću.
Međutim, to nije bio san već neobično predosećanje, a čitav njen život počinje da se urušava kada je niz nadrealnih okolnosti navede da otkrije da njen život nije ni izdaleka savršen kao što je ona mislila. U očajničkoj želji da očuva porodicu, Linda započinje trku s vremenom i sudbinom pokušavajući da spase sve ono za šta su se ona i Džim godinama borili.
Još jedan triler – „Next“, biće prikazan na kraju ovog revijskog dana. Glavne uloge poverene su Nikolasu Kejdžu (Nicolas Cage), Džulijani Mur (Julianne Moore) i Džesiki Bil (Jessica Biel). Film je režirao Li Tamahori (Lee Tamahori), poznat po režiji jednog od filmova iz Bond serijala – „Umri drugi dan“ („Die Another Day“). Premisa filma: „Ako vidiš budućnost, možeš je spasti“, dobro opisuje njegovu radnju.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar „Sava“

Ponedeljak, 5. novembar, 17 časova: "Slutnja" ("Premonition")
Žanr: drama
Trajanje: 110 min.
Režija: Menan Japo (Mennan Yapo)
Uloge: Sandra Bulok (Sandra Bullock), Džulijan Makmahon (Julian McMahon), Nia Long (Nia Long), Amber Valeta (Amber Valletta)

SINOPSIS

Linda Henson ima topao dom, predivnog supruga i dve divne kćerke. Savršen život, sve dok ne dobije strašnu vest da joj je suprug Džim poginuo u automobilskoj nesreći. To je najgore što joj se moglo dogoditi. Međutim, da li je to samo plod njene mašte? Kad se sledećeg jutra probudila, njen suprug je bio živ.
Linda isprva misli da je reč o noćnoj mori. Međutim, ona se ponavlja – ponekad se budi uz živog supruga, a ponekad kao udovica. Neobjašnjivo i bez ikakvog redosleda nižu se sasvim različiti dani. Njene slutnje pokreću niz zbunjujućih događaja. Svet joj se preokreće dok je okolnosti ne dovedu do otkrića da njen savršeni život možda nije onakav kako izgleda. U očajničkom pokušaju da spase porodicu, kreće u borbu protiv vremena i sudbine ne bi li očuvala sve što je izgradila s Džimom.

Ponedeljak, 5. novembar, 19.30 časova: "Lak za kosu" ("Hairspray")
Žanr: komedija, mjuzikl, drama
Trajanje: 117 min.
Režija: Adam Šenkmen (Adam Shankman)
Uloge: Džon Travolta (John Travolta), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Kristofer Voken (Christopher Walken), Amanda Bajns (Amanda Bynes), Džejms Marsden (James Marsden), Kvin Latifa (Queen Latifah), Britani Snou (Brittany Snow), Zak Efron (Zac Efron), Alison Džejni (Allison Janney)

SINOPSIS

„Lak za kosu“ je zasnovan na komediji Džona Votersa iz 1988. godine o tinejdžerima na lokalnoj baltimorskoj igranci. Trejsi Turnblad, devojka s velikom kosom i još većim srcem, ima samo jednu strast – igranje. Njen san je da nastupi u „Korni Kolins šouu“, najluđoj baltimorskoj plesnoj TV emisiji. Ona bi se savršeno snašla u tome, ali, nažalost, ima jedan, ne tako mali problem – ne uklapa se. Njena pozamašna figura ju je uvek odvajala od kul klinaca. Ipak, to je neće zaustaviti, jer je uverena u jednu stvar, a to je da je rođena za ples.
Nakon što oduševi Kornija Kolinsa na školskoj igranci, Trejsi postaje stalan član njegove ekipe i prava TV senzacija, što će dodatno ogorčiti uobraženu zvezdu šoua – Ember von Tasl, i njenu spletkarošku majku Velmu, koja vodi TV stanicu. Još gore po Ember – Trejsi ne voli samo publika; Emberin dragi, Link Larkin (Zak Efron), takođe smatra da je Trejsi vrlo šarmantna. Stvar postaje lična kada borba između dve devojke postane još interesantnija zbog takmičenja za krunu „mis laka za kosu“.

Ponedeljak, 5. novembar, 22 časa: "Next"
Žanr: triler, fantazija, naučna fantastika
Trajanje: 96 min.
Režija: Li Tamahori (Lee Tamahori)
Uloge: Nikolas Kejdž (Nicolas Cage), Džulijana Mur (Julianne Moore), Džesika Bil (Jessica Biel)

SINOPSIS

Dobitnik Oskara Nikolas Kejdž glumi Krisa Džonsona u uzbudljivom trileru o mađioničaru iz Las Vegasa kome je njegov tajni dar istovremeno i blagoslov i prokletstvo: ima natprirodnu sposobnost da vidi budućnost. Džonson može da vidi nekoliko minuta u budućnost, a taj dar mu dobro dođe u poslu mađioničara i čitača misli u otrcanom noćnom klubu u Las Vegasu, gde nastupa skoro svake večeri. A korisno je i za stolove na kojima se karta ajnc, kad Krisu zatreba dodatni novac. Ipak, njegov dar nije tek trik s pozornice, a veština kojom prolazi kroz vremenske portale nije prošla potpuno neprimećeno. Obezbeđenje ga posmatra preko kamera smeštenih u podu kockarnice, u želji da otkrije kako mu uspeva da neprestano dobija, čak i kad se to čini nemogućim.
Agentkinja FBI-ja zadužena za antiterorizam – Kali Feris, koju glumi Džulijana Mur, želi da se posluži njegovim umom kako bi osujetila napad na Los Anđeles oružjem za masovno uništenje. Dok atomska tempirana bomba otkucava, Kris Džonson je možda jedini ključ za sprečavanje nuklearne kataklizme. Ako ne iskoristi svoje posebne moći kako bi se vratio kroz pravi portal i izmenio sadašnjost, njegova budućnost – i budućnost stotine hiljada drugih ljudi – mogla bi postati pluskvamperfekat.
Sutra čitajte više o ovoj reviji filmova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmlak za kosunextrevijasinemanijaslutnja
Komentari (0)
Dodaj komentar