Sinemanija 2008 (4. novembar)

Film koji se večeras prikazuje u glavnom terminu Sinemanije od 20 časova – "Žene" ("The Women"), adaptacija je istoimenog dela Kler But Luk (Clare Boothe Luce) iz 1936. godine. Ovaj pozorišni komad je jedan od klasičnih predstavnika tzv. comedy of manners, to jest komedije na motive iz visokog društva. Originalna brodvejska postavka ove komedije izvedena je u decembru 1936. godine. Nakon toga je još dva puta prikazivana u okviru standardnih repertoara američkih pozorišta 1973. godine i 2001. godine; u njoj su glumile Dženifer Kulidž, Sintija Nikson i Dženifer Tili. Godine 1939. Džordž Kjukor (George Cukor) snimio je filmsku verziju ovog dela.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Utorak, 4. novembar, 17.30 časova

Film: "Mamma Mia" – blokbaster 2008.
Žanr: mjuzikl, romantična komedija
Trajanje: 108 min.

Glavne uloge:

Meril Strip (Meryl Streep), Pirs Brosnan (Pierce Brosnan), Amanda Zifrid (Amanda Seyfried), Kolin Firt (Colin Firth), Stelan Skarsgard (Stellan Skarsgard), Džuli Voters (Julie Walters), Kristin Baranski (Christine Baranski)

Scenario: Ketrin Džonson (Catherine Johnson)
Režija: Filida Lojd (Phyllida Lloyd)

SINOPSIS
Godina je 1999. na ljupkom grčkom ostrvu Kalokairi. Naša romantična avantura počinje u zabačenom mediteranskom hotelu "Vila Dona", koji vode Dona (Meril Strip), njena ćerka Sofi (Amanda Zifrid) i Sofin verenik Skaj (Dominik Kuper). Uoči svog venčanja Sofi sa strepnjom šalje pozivnice trojici muškaraca za koje veruje da je jedan od njih njen otac. Iz tri grada, sa tri strane sveta, ova trojica kreću ka ostrvu i ka ženi koja je 20 godina ranije uspela da zavede sve njih. Trojka stiže na ostrvo, a Sofi ih krišom smešta u hotel i posramljeno priznaje da je pozivnice poslala ona, a ne njena majka. Pri tom ih moli da se kriju do venčanja kako bi Doni priredili fantastično iznenađenje – iznenadno pojavljivanje trojice "dragih starih prijatelja". Ali do venčanja ih sve čeka još puno iznenađenja.
Utorak, 4. novembar, 20 časova

Film: "Žene" ("The Women")
Žanr: komedija
Trajanje: 114 min.

Glavne uloge: Meg Rajan (Meg Ryann), Eva Mendes (Eva Mendes), Džada Pinket Smit (Jadda Pinket Smith), Anet Bening (Annete Benning), Debra Mesing (Debra Messing), Bet Midler (Bette Midler)
Scenario: Kler But Luk (Clare Boothe Luce) – drama, Dajana Ingliš (Diane English)
Režija: Dajana Ingliš (Diane English)

SINOPSIS
Ovo je priča o Meri Hajns (Meg Rajan), modnoj kreatorki koja, čini se, ima sve – predivnu kuću, bogatog muža, neodoljivu jedanaestogodišnju ćerku i dodatni posao u veoma cenjenoj očevoj firmi koja proizvodi odeću. Njena najbolja prijateljica Silvija (Anet Bening) takođe vodi zavidan život – ona je "srećno neudata" urednica poznatog modnog časopisa, vlasnik ogromnog ormara prepunog firmirane garderobe, koji svedoči o njoj kao o neprikosnovenom sudiji o ukusu i stilu njujorške visoke mode. Ali, kada Merin muž uđe u aferu s Kristal (Eva Mendes), koja vreba iza pulta sa parfemima u tržnom centru Saks na Petoj aveniji, nastaje pakao. Odnos Meri i Silvije biće doveden do tačke usijanja. Njih dve, ali i njihov blizak krug prijateljica, uključujući Edi (Debra Mesing) i Aleks (Džada Pinket-Smit), počeće da preispituju svoja prijateljstva, kao i svoje romantične veze.
Utorak, 4. novembar, 22.30 časova

Film: "Karantin" ("Quarantine")
Žanr: horor
Trajanje: 89 min.

Glavne uloge: Dženifer Karpenter (Jennifer Carpenter), Džonaton Šeh (Johnathon Schaech), Stiv Haris (Steve Harris), Kolambus Šort (Columbus Short), Rade Šerbedžija
Scenario: Džon Erik Daudl (John Erick Dowdle), Dru Daudl (Drew Dowdle)
Režija: Džon Erik Daudl (John Erick Dowdle)

SINOPSIS
Televizijskom reporteru Anđeli Vidal (Jenifer Karpenter) i njenom kamermanu (Stiv Haris) dodeljen je zadatak da provedu noćnu smenu zajedno s vatrogasnom jedinicom u Los Anđelesu. Rutinski poziv na broj 911 odvodi ih u malu zgradu gde ih već čekaju policajci koji su takođe odgovorili na užasavajuće vriske i poziv iz jednog od stanova. Uskoro saznaju da je žena koja živi u zgradi zaražena potpuno nepoznatim virusom. Posle nekoliko zlobnih napada na stanare zgrade, oni pokušavaju da pobegnu odatle, ali tada saznaju da je centar za infektivne bolesti stavio celu zgradu u karantin.
Telefoni, internet, televizija i mobilni telefoni su ukinuti, a službena lica ne dopuštaju da informacije dođu do onih koji su zaključani unutra. Kada je karantin napokon ukinut, jedini dokaz o onome što se zaista desilo predstavlja novinarski snimak na video traci.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

20084. novembarcinemaniafilm
Komentari (0)
Dodaj komentar