Sinemanija 2010 (četvrtak, 4. novembar)

Sedmog dana L’Oreal Paris sinemanije na programu je film "Viktorija: život mlade kraljice". On prikazuje Viktorijin uspon na presto fokusirajući se na rane, turbulentne godine njenog kraljevstvovanja i na njenu legendarnu romansu i brak s princom Albertom. U poslednjem teminu večeri publika će imati prilike da pogleda naučnofantastični film "Mesec".
Četvrtak, 4. novembar, 16.30 časova

Film: "Društvena mreža" ("The Social Network")
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 121 min.

Glavne uloge: Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), Endru Garfild (Andrew Garfield), Džastin Timberlejk (Justin Timberlake)
Scenario: Aron Sorkin (Aaron Sorkin), Ben Mezrih (Ben Mezrich) – knjiga
Režija: Dejvid Finčer (David Fincher)

SINOPSIS
Jedne noći 2003. godine student s Harvarda i programerski genije Mark Zakerberg seo je za kompjuter i pun entuzijazma počeo da radi na novoj ideji. Gužva oko blogovanja i programiranja koja započinje u njegovoj studentskoj sobi ubrzo prerasta u globalnu svetsku mrežu i revoluciju u načinu komunikacije. Skoro šest godina i 500 miliona prijatelja kasnije, Mark Zakerberg je najmlađi milijarder u istoriji, ali ovakav preduzetnički poduhvat i uspeh vodi ka ličnim i pravnim komplikacijama.

Četvrtak, 4. novembar, 19 časova

Film: "Viktorija: život mlade kraljice" ("The Young Victoria")
Žanr: drama
Trajanje: 103 min.

Glavne uloge: Emili Blant (Emily Blunt), Rupert Frend (Rupert Friend), Pol Betani (Paul Bettany), Mark Strong (Mark Strong), Miranda Ričardson (Miranda Richardson), Džim Brodbent (Jim Broadbent)
Scenario: Džulijan Felous (Julian Fellowes)
Režija: Žan-Mark Vale (Jean-Marc Vallee)

SINOPSIS
Godina je 1837. Sedamnaestogodišnja Viktorija (Emili Blant) nalazi se usred kraljevske borbe za moć. Njen ujak, kralj Vilijam (Džim Brodbent), sada je na samrti i Viktorija bi trebalo da sedne na njegov presto. Svi se bore za njenu naklonost. Međutim, njena autoritativna majka, vojvotkinja od Kenta (Miranda Ričardson), uz pomoć svog ambicioznog savetnika Konroja (Mark Strong) drži Viktoriju podalje od dvora. Viktorija ih oboje mrzi. Jedinog prijatelja ima u brižnoj guvernanti Lehzen, ali je ona doslovce guši i ponaša se prema njoj previše zaštitnički. Ali tada u njen život ulazi Albert.
Četvrtak, 4. novembar, 21.30 časova

Film: "Mesec" ("Moon")
Žanr: naučna fantastika
Trajanje: 90 min.

Glavne uloge: Sem Rokvel (Sam Rockwell), Kevin Spejsi (Kevin Spacey), Met Beri (Matt Berry), Dominik Mekeligot (Dominique McElligott)
Scenario: Nejtan Parker (Nathan Parker)
Režija: Dankan Džouns (Duncan Jones)

SINOPSIS
Bliska budućnost. Astronaut Sem Bel živi na tamnoj strani Meseca, a njegov trogodišnji ugovor za iskopavanje helijuma-3, glavnog izvora energije na Zemlji, bliži se kraju. To je usamljen posao koji još više otežava pokvareni satelit koji mu onemogućava direktnu komunikaciju s kućom. Sve što Sem može da šalje i prima jesu snimljene poruke. Ali, pre isteka ugovora situacija počinje da se komplikuje.
Cene karata su 250 dinara za termin od 16.30 i 300 dinara za udarne večernje termine od 19 časova i 21.30 čas.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmovirevijasinemanija
Komentari (0)
Dodaj komentar