Sinemanija 2010 (petak, 29. oktobar)

Osamnaesta tradicionalna revija filmskih ostvarenja "L’Oreal Paris Cinemania" pod sloganom "Jedinstveno uživanje" očekuje nas od 29. oktobra do 5. novembra u beogradskom Centru "Sava" i od 31. oktobra do 7. novembra u novosadskom "Spensu". Na ovogodišnjoj reviji predstaviće se oko 30 filmova, od kojih će 16 biti premijerno prikazano pred domaćom publikom.
Reviju svečano otvara najnoviji film reditelja Olivera Stouna (Oliver Stone) – "Vol Strit: novac nikad ne spava" ("Wall Street: Money Never Sleeps"), sa Majklom Daglasom (Michael Douglas), Šijom Labufom (Shia LaBeouf) i Džošom Brolinom (Josh Brolin) u glavnim ulogama.
To je ujedno i jedinstvena prilika publici da pogleda ovaj film pošto on kasnije ne ulazi u redovnu bioskopsku distribuciju. U poslednjem terminu večeri biće prikazan francuski film "Opasne misli Gensburg" ("Gainsbourg").
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Petak, 29. oktobar, 19 časova

Film: "Vol Strit: novac nikad ne spava" ("Wall Street: Money Never Sleeps")
Žanr: drama, akcija
Trajanje: 133 min.

Glavne uloge: Majkl Daglas (Michael Douglas), Šija Labuf (Shia LaBeouf), Džoš Brolin (Josh Brolin), Keri Maligan (Carey Mulligan), Eli Valah (Eli Wallach), Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Frenk Langela (Frank Langella)
Scenario: Alan Loub (Allan Loeb), Stiven Šif (Stephen Schiff)
Režija: Oliver Stoun (Oliver Stone)

SINOPSIS
Majkl Daglas reprizira fenomenalnu ulogu Gordona Geka u nastavku hita Olivera Stouna iz 1987. godine. Globalna ekonomija je na ivici propasti. Po izlasku iz zatvora Gordon Geko shvata da je postao autsajder u svetu u kojem je nekada gospodario. On mora da pokuša da redefiniše sopstvenu ličnost i potraži drugu šansu. Želeći da popravi loš odnos s ćerkom, Geko se udružuje s njenim vernikom – mladim brokerom Džejkobom Murom, koji počinje da ga doživljava kao očinsku figuru. Međutim, Džejkob na teži način saznaje da je njegov budući tast i dalje neprevaziđeni majstor manipulacije i da iskupljenje nije ono za čim Geko traga.
Petak, 29. oktobar, 21.30 časova

Film: "Opasne misli Gensburg" ("Gainsbourg; Vie heroique")
Žanr: drama
Trajanje: 103 min.

Glavne uloge: Erik Elmosnino (Eric Elmosnino), Leticija Kasta (Laetitia Casta), Lusi Gordon (Lucy Gordon)
Scenario: Džoun Sfar (Joann Sfar)
Režija: Džoun Sfar (Joann Sfar)

SINOPSIS
Čudesna priča o Seržu Gensburgu i njegovoj čuvenoj faci. Priča o malom jevrejskom dečaku koji je odrastao u Parizu za vreme nemačke okupacije i o mladom i stidljivom umetniku koji je ostavio slikanje da bi krenuo u osvajanje pariskih kabarea u veselim šezdesetim. To je život junaka! Stvorenja iz njegovog uma otelotvorila su se na velikom platnu, a njegov stvaralački duh ispoljio se kroz ekstravagantne ljubavi. I nastalo je subverzivno i nezaboravno delo čiji je junak odan i nepokoran građanin koji je zatresao čitavu planetu.
Cene karata su 250 dinara za termin od 16.30 i 300 dinara za udarne večernje termine od 19 časova i 21.30.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmovirevijasinemanija
Komentari (0)
Dodaj komentar