Skubi Du 2: monstrumi na slobodi

Žanr: komedija, misterija, akcija, avantura
Trajanje: 88 min.
Premisa: „Došli su. Videli. Pobegli.“

Glavne uloge:

Metju Lilard (Matthew Lillard), Ališa Silverston (Alicia Silverstone), Sara Mišel Gelar (Sarah Michelle Gellar), Fredi Princ Džunior (Freddie Prinze Jr.), Linda Kardelini (Linda Cardellini), Set Grin (Seth Green)

Scenario:

Džon Logan (John Logan), Vilijam Hana (William Hanna) – likovi, Džozef Barbera (Joseph Barbera) – likovi

Producenti: Čarls Roven (Charles Roven), Ričard Sakl (Richard Suckle)
Režija: Radža Gosnel (Raja Gosnell)

SINOPSIS

U ovom nastavku Skubi i banda gube svoj ugled kada se u gradu Kulsvilu pojavi anonimni maskirani zloća sa svojom čudnom mašinom. Ta mašina stvara misteriozna čudovišta: Duha i Crnog Viteza. Pod pritiskom reportera Heder Džasper Hou (Ališa Silverston) i prestravljenih građana Kulsvila, potraga za bandom i istraživanje misterioznih čudovišta dovodi do zbunjenosti Skubija i Šegija. U međuvremenu, pametna Velma (Linda Kardelini) postaje zbunjena i sumnja na kustosa u muzeju, Patrika Vizlija (Set Grin), kao i na mačo vođu Freda (Fredi Princ Džunior) i na smetenu Dafne (Sara Mišel Gelar). Pokušavaju da otkriju identitet Zlobnog maskiranog čoveka i da oslobode Kulsvil.

O FILMU

Mnoga čudovišta i duhovi u filmu „Skubi Du 2“ jesu kombinacija žive akcije „praktičnih“ prijatelja (glumci nose odgovarajuću garderobu) i čudovišta rađenih u postprodukciji, tj. kompjuterski generisanih likova. „Čudovišta u filmu su vrlo realna na način kako izgledaju u crtanim filmovima. To je bilo vrlo bitno da bi ih fanovi prepoznali iz svojih omiljenih epizoda.“ Uzeti crtane likove i transformisati ih u trodimenzionalne karaktere bio je veliki izazov. Vizuelni efekti bili su vrlo složeni zato što to nisu krpene igračke već moraju da glume. Kostimograf Lisa Evans napravila je odlične kostime koji svetle u mraku. Ona je kreirala kostime za likove u različitim bojama: crvena, bela i plava za Freda, narandžasta i crvena za Velmu, purpurna za Dafne i braon i zelena za Šegija. „Skubi-Du 2“ je snimljen za 73 dana – od 14. aprila do 28. jula, u Vankuveru.

O REŽISERU

Radža Gosnel (reditelj)
Posle 15 godina bavljenja montažom, debitovao je kao reditelj filma „Sam u kući 3“. Slede veliki uspesi sa ostvarenjima „Nikad poljubljena“ („Never Been Kissed“) sa Dru Barimor i „Big Momma“s House“. Gosnel je režirao i prvi film iz serijala.

O GLUMCIMA

Metju Lilard (Šegi)
Njegovi filmovi su: „Vrisak“, „Without A Paddle“, „Obsessed“, „The Perfect Score“. Prošle godine glumio je i u prvom delu filma „Skubi Du“. Ostali njegovi filmovi su: „13 duhova“, „Ona je ta“, „Summer Catch“, „Love“s Labour“s Lost“, „Senseless“, „The Curve“ i dr.

Ališa Silverston (Heder)
Osvojila je svet ulogom tinejdžerke zlatnog srca sa Beverli Hilsa u komediji „Clueless“. Od tada je vidno napredovala i kao glumica i kao producent. Producirala je i igrala u filmu „Excess Baggage“ sa Kristoferom Vokenom i Benisiom del Torom. Igrala je u filmovima: „Betmen i Robin“, „Blast from The Past“, „The Graduate“, „The Cool and The Crazy“. Dobila je nekoliko nagrada: MTV nagradu, Blokbaster nagradu, nagradu za američku komediju i druge. Ove godine „Kosmopoliten“ ju je svrstao među najzabavnije žene 2004. godine.

Sara Mišel Gelar (Dafni)
Veteran je na televiziji; igrala je i u pozorištu, a nominovana je i za Zlatni globus. Njeni filmovi su: „Happily Never After“, „Skubi Du“, „Znam šta ste radili prošlog leta“, „Vrisak 2“. Nominovana je za MTV nagradu za najbolju ulogu u „Vrisku 2“, a dobila je nagradu za epizodu 1998. godine – za film „Znam šta ste radili prošlog leta“. Igrala je sa Rajanom Filipijem u filmu „Okrutne igre“, koji joj je doneo dve MTV nagrade – za najbolju glumicu i za najbolji poljubac na filmu. Dobila je Emi nagradu za film „All My Children“.

Fredi Princ Džunior (Fred)
Jedna je od najpoznatijih mlađih filmskih zvezda danas. Njegovi najpoznatiji filmovi su: „Ona je ta“, „Summer Catch“, „Znam šta ste radili prošlog leta“, „Skubi Du“.

Oficijelni sajt:

  • Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (2004)

    Podsetite se članka o filmu „Skubi Du“:

  • Skubi Du (2002)

    Premijera: 16. april 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar