Snatch

Žanr: Triler
Trajanje: 104 min

Glavne uloge: Brad Pitt („Fight Club“), Dennis Farina („Saving Private Ryan“), Rade Šerbedžija („Mission: Impossible II“), Benicio Del Toro („Fear and Loathing in Las Vegas“), Jason Statham („Lock, Stock and Two Smoking Barrels“)
Scenario: Guy Ritchie
Producent: Matthew Vaughn
Režija: Guy Ritchie („Lock, Stock and Two Smoking Barrels“)

SINOPSIS

Kradljivac dijamanata i kurir Franky Four Fingers (Benicio Del Toro) stiže u London na svome putu za Njujork da bi isporučio izuzetno vredan dijamant svome gazdi Avi-ju (Dennis Farina). Po savetu Boris The Blade-a (Rade Šerbedžija), Franky stavlja opkladu na ilegalni boks-meč. Ono što on ne zna je da mu je Boris namestio igru i da će biti presretnut u kladionici, a dijamant ukraden. Ovo je dinamična priča o krađi dijamanta, kladionicama i boksu u kome prednjači irski Ciganin Mickey O“Neil (Brad Pitt). Prevarom i blefom svi pokušavaju da dođu do plena, nesvesni da će se sudbina većine njih okončati u krvi, bolu i odmazdi.

GUY RITCHIE – reditelj

Ritchie-jev prethodni film „Lock, Stock and Two Smoking Barrels“ postigao je kod naše kao i kod strane publike veliki uspeh. Za „Snatch“ Guy Ritchie nije samo režiser, već i scenarista filma. Ritchie je počeo karijeru komponujući muziku za razne bendove i reklame. Nakon što se upoznao sa svojim producentskim partnerom Matthew Vaughn-om, oformio je SKA Films i ubrzo zatim snimio senzacionalni spektakl „Dve čađave dvocevke“ za koga je dobio nagradu za režiju na tokijskom filmskom festivalu.

BRAD PITT (Mickey O“Neil)

U ulozi nonšalantnog, borbenog i ponosnog irskog Ciganina i u filmu „Snatch“ je veoma zapažen. Pitt je gradio svoju glumačku karijeru veoma uspešnim filmovima među kojima su: „Fight Club“, „Meet Joe Black“, „California“, „Seven Years in Tibet“, „Legends of the Fall“, „Seven“ i „Twelve Monkeys“. Ovaj mladi i među ženskom publikom obožavani glumac još uvek se pamti po ulozi seksipilnog autostopera u Ridley Scott-ovom filmu „Thelma & Louise“ koji mu je doneo visoko međunarodno priznanje.

DENNIS FARINA (Avi)

Oformljeni, popularni glumac koga smo imali prilike da vidimo sa Ben Affleck-om u filmu „Reindeer Games“ gotovo uvek dobija vodeće uloge. U filmu „Saving Private Ryan“ bio je veoma zapažen zahvaljujući svom dramskom talentu. Farina takođe poseduje talenat za komediju što se moglo videti u filmovima: „That Old Feeling“, „Get Shorty“ i „Out of Sight“.

RADE ŠERBEDŽIJA (Boris The Blade)

U ovom filmu Šerbedžija igra ruskog prevaranta koji na sve moguće načine nastoji da dođe do dijamanta. On je široko popularni i talentovani glumac koji pored svoje izvanredne filmske, poseduje i veoma zapaženu pozorišnu karijeru. Zapamćena je njegova uloga u filmu „Before the Rain“ („Pre kiše“) koji je 1994. godine bio nominovan za Oskara. Ostale uloge su u filmovima poput: „The Saint“ i „Eyes Wide Shut“ sa Nicole Kidman i Tom Cruise-om. U skorije vreme snimao je filmove „Mission Impossible II“ i „Space Cowboys“ koji je naša publika imala priliku da vidi na ovogodišnjoj Ballantine“s Cinemania-i.

JASON STATHAM (Turkish)

Turkish je narator u filmu i igra čoveka koji zajedno sa svojim partnerom Tommy-jem (Stephen Graham) promoviše boks-mečeve. Statham se pojavio i u prethodnom Ritchie-vom filmu: „Dve čađave dvocevke“ u ulozi Bacon the Muscle-a, nakon što ga je Ritchie primetio u jednoj od svojih reklama.

BENICIO DEL TORO (Franky Four Fingers)

Rođen u Portoriku, sa 13 godina se doselio u SAD. Bavljenje glumom je započeo na studijama, igrajući u studentskim predstavama. Ubrzo se seli u Los Anđeles gde pohađa Actors Circle Theater školu. Prvu zapaženiju ulogu je imao u seriji „Miami Vice“, posle koje njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Filmovi: „Basquiat“, „Excess Baggage“, „Fear and Loathing in Las Vegas“, „Bread and Roses“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar