Svi vole Hakabi

Žanr: komedija
Trajanje: 106 min.
Premisa: Egzistencijalna komedija!

Glavne uloge:

Izabel Iper (Isabelle Huppert), Dastin Hofman (Dustin Hofman), Džad Lo (Jud Law), Naomi Vots (Naomi Watts), Mark Valberg (Mark Wahlberg), Džejson Švarcman (Jason Schwartzman)

Scenario: Dejvid O. Rasel (David O. Russell)
Režija: Dejvid O. Rasel (David O. Russell)

SINOPSIS

Kako autori kažu: ovo je komedija o svemu i svačemu…

Ubeđen da serija slučajnosti u koju je umešan i vratar krije neku od najvećih životnih tajni, Alber Markovski traži pomoć detektivske agencije koja nije nalik nijednoj drugoj. Albert preispituje svoj život, veze i sukob s Bredom Stendom (Džad Lo), menadžerom koji se penje na hijerarhijskoj lestvici u kompaniji „Hakabiz“, omiljenom lancu maloprodajnih megamarketa.

Pokušavajući da istraži značenje ovih slučajnosti, on konsultuje Bernarda i Vivijan Džafi, tzv. egzistencijalne detektive, bračni par metafizičara koji neustrašivo istražuju misterije koje leže u srcu najintimnijeg života njihovog klijenta.

Kada su u akciji, ovo dvoje prate svoje klijente u stopu, posmatraju njihove dnevne aktivnosti, ispituju im prijatelje i poslodavce i podrobno istražuju njihove živote. Međutim, egzistencijalni detektivi traže rešenja za najveću misteriju od svih – onu koja leži u središtu stvarnosti i postojanja uopšte, što znači da njihova istraga može postati pomalo problematična.

O FILMU

Ovaj film može da se pohvali ujednačenom glumačkom ekipom u kojoj su dvostruki dobitnik Oskara Dastin Hofman (Kišni čovek, Kramer protiv Kramera), Izabel Iper (Osam žena), za Oskara nominovan Džad Lo (Talentovani gospodin Ripli, Put bez povratka, Hladna planina), Džejson Švarcman, za Oskara nominovana Lili Tomlin (Kratki rezovi), Mark Valberg (Dobar posao u Italiji, Tri kralja) i Naomi Vots (Krug, Bulevar zvezda).

O REŽISERU

Dejvid O. Rasel (reditelj/scenarista)
Scenario i režiju ove egzistencijalističke komedije potpisuje Dejvid O. Rasel, čiji je prvi film, „Spanking the monkey“, imao premijeru na Sandens filmskom festivalu“, gde je 1994. nagrađen nagradom publike. Bio je i nominovan za najbolji debitantski film i najbolji debitantski scenario za nezavisnu nagradu Spirit.

Drugi film koji je snimio bila je hvaljena komedija „Flirting with diaster“. Raselov film „Tri kralja“, koji je imao premijeru 1999, uvršten je u preko 100 kritičarskih popisa deset najboljih filmova godine i nagrađen je kao najbolji film godine u izboru Bostonske grupe filmskih kritičara. Taj film bio je i prvi realizovani scenario Džefa Benae, koscenariste filma „Svi vole Hakabi“.

Oficijelni sajt:

  • I Heart Huckabees (2004)

    Premijera: /
    Na videu: uskoro

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar