Tamna voda

Žanr: drama, triler, horor
Trajanje: 105 min.
Premisa: Neke misterije nikada neće biti otkrivene!

Glavne uloge:

Dženifer Koneli (Jennifer Connelly), Džon Rajli (John C. Reilly), Arijel Gejd (Ariel Gade), Dženifer Bakster (Jennifer Baxter), Tim Rot (Tim Roth), Dagri Skot (Dougray Scott)

Scenario: Kodži Suzuki (Koji Suzuki), Hideo Nakata (Hideo Nakata)
Režija: Volter Sejls (Walter Salles)

SINOPSIS

Majka i ćerka, još uvek ranjive od gorke svađe oko starateljstva, odlaze da žive u ruiniranoj stambenoj zgradi. Njihova drama nastavlja se mračnim i jezivim tokom, jer postaju mete bivšeg stanovnika apartmana – zapravo, postaju mete njegovog duha!

O FILMU

Film „Dark Water“ Voltera Sejlsa debitovao je u američkim bioskopima sredinom jula. To je još jedan rimejk istočnjačkog filma, u ovom slučaju filma „Honogurai mizu no soko kara“ Hidea Nakate, čiji su filmovi „Krug“ („The Ring“) i „Oko“ („The Eye“) takođe ponovo snimljeni za američko tržište. Film je režirao Volter Sejls (Walter Salles), poznat po filmu „Dnevnik motocikliste“ („Diarios de motocicleta“, 2004), a glavne uloge poverene su Dženifer Koneli (Jennifer Connelly), Džonu S. Rajliju (John C. Reilly), Timu Rotu (Tim Roth) i Dagriju Skotu (Dougray Scott).

Dalija Vilijams (Koneli), sveže razvedena majka, počinje sasvim nov život u novom stanu i na novom poslu. Čvrsto je rešena da zaboravi na vezu sa svojim bivšim mužem i posveti se podizanju kćerke. Međutim, kada se nategnuti razvod pretvori u ogorčenu borbu za starateljstvo, njena situacija se pogoršava.

Dalijin novi stan kao da ima sopstveni život – misteriozni zvuci, konstantno curenje tamne vode i neobični događaji ostavljaju je u nedoumici ko stoji iza tih beskrajnih mozgalica. Dok Dalija očajnički pokušava da pronađe vezu među zagonetkama, tamna voda kao da se zatvara oko nje. Međutim, jedna misao nadjačava sve ostalo u Dalijinom svetu: šta god da je u pitanju, ništa neće povrediti njenu ćerkicu.

O REŽISERU

Volter Sejls (reditelj)
Rođen je 1956. godine u Riju, Brazil. Najpoznatiji filmovi Voltera Sejlsa su, pored aktuelnog – „Tamna voda“, „Dnevnik motocikliste“, „Castanha e Caju Contra o Encouracado“, „Armas E Paz“, „Primeiro Dia“. Njegovi naredni projekti su „On the Road“(2007) i „Paris, je t“aime“.

Nagrade: BAFTA ove godine za film „Diarios de motocicleta“ (2004), BAFTA nagrada 1999. godine za film „Central do Brasil“ (1998), Zlatni medved na Filmskom festivalu u Berlinu za film „Central do Brasil“ (1998), nagrada na Kanskom festivalu 2004. godine za film „Diarios de motocicleta“ (2004), kao i brojne nagrade na filmskim festivalima u Veneciji i San Sebastijanu, te Sandens filmskom festivalu.

O GLUMCIMA

Dženifer Koneli (Dalija)
Rođena je 1970. godine u državi Njujork. Svoju karijeru na filmu započela je ulogom u „Bilo jednom u Americi“ („Once Upon a Time in America“) 1984. godine. Glumila je i u filmovima: „Creepers“ (1985), „Seven Minutes in Heaven“ (1986), „Some Girls“ (1989), „The Hot Spot“ (1990), „Higher Learning“ (1995). Filmografija: „Labyrinth“, „The Rocketeer“, „Of Love and Shadows“, „Mulholland Falls“, „Far Harbor“, „Inventing the Abbotts“, „Dark City“, „Waking the Dead“, „The $treet“, „Career Opportunities“,“Heart of Justice“, „Rekvijem za jednog sanjara“ („Requiem for a Dream“), „Pollock“, „Hulk“, „Kuća peska i magle“ („House of Sand and Fog“) i „Blistavi um“, za koji je nagrađena Oskarom.

Džon C. Rajli (mister Marej)
Rođen je 1965. godine u Čikagu. Godine 2002. bio je nominovan za Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu „Čikago“. Iste godine glumio je u tri filma koji su bili nominovani za Oskara za najbolji film – „Čikago“ („Chicago“, 2002), „Bande Njujorka“ („Gangs of New York“, 2002) i „Sati“ („The Hours“, 2002).

Pored toga, glumio je u filmu „Dobra devojka“ („Good Girl“) s Dženifer Aniston, a sarađivao je s najboljim filmotvorcima kao što su Martin Skorseze, Brajan de Palma, Pol Tomas Anderson, Terens Malik, Las Halstrom, Volfgang Peterson i Nil Džordan.

Od ostalih filmova izdvajamo „Criminal“, „Dark Water“, „The Anniversary Party“, „Oluja svih oluja“, „Magnolija“, „Kralj pornića“, „Teška osmica“, „Tanka crvena linija“, „Od ljubavi do igre“, „Nikad poljubljena“, „Divlja reka“, „Ne, mi nismo anđeli“, „Georgia“, „What“s Eating Gilbert Grape?“, „Dolores Claiborne“, „State of Grace“, „Hoffa“, „Piggie“.

Oficijelni sajt:

  • Dark Water (2005)

    Premijera: 22. septembar 2005. godine, dvorana Doma sindikata u 20 časova

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (1)
    Dodaj komentar
    • Jelena Milovanov

      Film je odličan.