Tamnoplava

Žanr: akcija, drama, triler
Trajanje: 118 min.

Glavne uloge:

Kurt Rasel (Kurt Russell), Skot Spidman (Scott Speedman), Majkl Mišel (Michael Michele), Brendan Glison (Brendan Gleeson)

Scenario: Džejms Elroj (James Ellroy), Dejvid Er (David Ayer)
Producenti: Dejvid Bloker (David Blocker), Moric Borman (Moritz Borman)
Režija: Ron Šelton (Ron Shelton)

SINOPSIS

Priča je smeštena u Los Anđeles, u policijsku stanicu, nekoliko dana pre puštanja na slobodu četvorice policajaca koji su bili optuženi da su prebili crnca Rodnija Kinga, usled čega se u gradu dešavaju stalne demonstracije. U toj pobunjeničkoj atmosferi u okviru losanđeleske policije, angažovana je specijalna jedinica za istrage (SIS) kako bi radila na slučaju četvorostrukog ubistva. Dok rade na tom slučaju, stariji detektiv Eldon Peri, poznat po svojim uličnim metodama i teškom karakteru, obučava za SIS početnika Bobija Kofa u vrlo realnim okolnostima – policijskim pretnjama i opštoj korupciji. U međuvremenu, pomoćnik Holand, jedini čovek u stanici koji želi da se suprotstavi SIS-u, preti da okonča Perijevu „diktaturu“ na ulicama Los Anđelesa. Dok lutaju nemirnim ulicama južnog Los Anđelesa tražeći hladnokrvne ubice, Peri i Kof moraće da se suoče sa sopstvenim demonima, što će se pokazati kao mnogo surovije od kriminalaca koje jure.

O REŽISERU

Ron Šelton
Šelton je pre svega scenarista; iza sebe ima dvadesetak scenarija i desetak režiranih filmova. Za scenario filma „Bull Durham“ bio je nominovan za Oskara, a dobitnik je mnoštva nagrada. Od žanrova uglavnom bira akcije, policijske trilere i akcione komedije. Neki od njih su „Tim snova“ sa Kevinom Kostnerom i Rene Ruso i najnoviji bioskopski hit – „Holivudski panduri“ sa Harisonom Fordom. Pisao je scenarija za hitove poput „Under Fire“, „Tim snova“, „Play It to the Bone“, „Holivudski panduri“ i „Loši momci 2“.

O GLUMCIMA

Skot Spidman (Bobi Kof)
Rođen je 1975. godine u Londonu, ali je odrastao u Torontu. U svojoj već bogatoj karijeri ostvario je preko 15 uloga u raznim TV serijama, a široj publici je najpoznatiji po ulozi Bena u seriji „Felisiti“, koja se prikazuje i na našoj televiziji. Igrao je u filmovima „Ursa Major“, „Duets“, „The 24th Day“, „My Life Without Me“. Uloga Majkla u filmu „Podzemni svet“ („Underworld“) jeste njegova najveća filmska uloga do sada.

Kurt Rasel (Eldon Peri)
Počeo je da glumi još sa deset godina. Godine 1960. sam Volt Dizni potpisao mu je ugovor na deset godina. Po isteku ugovora, Kurt je jedno vreme igrao bejzbol u drugoj ligi. Godine 1979. igrao je Elvisa u filmu Džona Karpentera. Usledile su uloge u filmovima: „Used Cars“, „Escape from New York“, „The Thing“ i „Silkwood“. Glumicu Goldi Hon upoznaje 1983; snimaju film „Swing Shift“ i od tada su nerazdvojni. Još neke uloge: „The Best of Times“, „Velike nevolje u Maloj Kini“ („Big Trouble in Little China“), „Winter People“, „Tango i Keš“.

Oficijelni sajt:

  • Dark Blue (2002)

    Premijera: Cinemania 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar