Tornberijevi iz divljine

Žanr: animirani
Trajanje: 86 min.

Glavne uloge:

Lin Redgrejv (Lynn Redgrave), Marisa Tomej (Marisa Tomei), Brenda Bletin (Brenda Blethyn), Alfre Vudard (Alfre Woodard), Rupert Everet (Rupert Everett), Fli (Flea), Kimberli Bruks (Kimberly Brooks)

Scenario: Kejt Butilije (Kate Boutilier)
Producenti: Arlin Klaski (Arlene Klasky), Gabor Čupo (Gabor Csupo), Pol Džermejn (Paul Germain)
Režija: Džef Mekgart (Jeff McGarth), Keti Malkasijan (Cathy Malkasian)

SINOPSIS

Na safariju u Africi Eliza Tornberi otkriva da, zahvaljujući jednom vraču, može da priča sa životinjama. Kada sazna da lovokradice u afričkoj pustinji Serengeti planiraju da ubiju krdo slonova električnom ogradom, zajedno sa svojim prijateljem šimpanzom Darvinom pokušava da nađe način da ih spreči u tome. Jadna Eliza u međuvremenu gubi sposobnost da razgovara sa životinjama zbog svoje odvratne sestre Debi (Danijel Haris). Za produkciju i animaciju bila je zadužena kompanija „Klasky-Csupo“. Ova šarolika dvodimenzionalna animacija je veoma uprošćena, mada uspeva da oslika džunglu iznenađujuće živopisno. Najmlađi će sve vreme biti udubljeni u priču, dok će oni malo stariji uživati u divnoj mašti, brzini kojom se priča odvija i odsustvu preteranih osećanja.

O FILMU

Film je rađen prema veoma uspešnoj istoimenoj TV seriji, a glasove su pozajmile poznate ličnosti: Rupert Everet, Tim Kari, Marisa Tomej i basista grupe „Pepersi“ – Fli, kao Elizin mlađi brat Doni. Saundtrek uključuje pesme Pitera Gejbrijela („Animal Nation“) i Pola Sajmona („Golden Retriever“).

O REŽISERU

Džef Mekgart
Dosta dugo je radio kao reditelj i dizajner za TV. Radio je na poznatoj crtanoj seriji „Simpsonovi“, a kasnije je počeo da radi na TV seriji „Wild Thornberrys“. Istoimeni film je nastavak serije, što je dalo mogućnost da se tema proširi a likovi razrade.
Keti Malkasijan
Samouka je kada je u pitanju vizuelna umetnost, dok je formalno obrazovanje stekla na polju muzike i pozorišta. Neverovatnu spretnost u radu na crtanoj seriji pokazala je prilikom rada na pilot epizodi „Wild Thornberrys“. Pored toga, u njenoj biografiji mogu se naći naslovi kao što su: „Stressed Erick“, „Duckman“, „Rugrats“ i dr.

O LIKOVIMA

Eliza Tornberi
Junakinja ove priče ima 12 godina i pravi je avanturista. Iako liči na bilo koju drugu devojčicu, ona ima posebnu tajnu. Naime, Eliza može da priča sa životinjama.

Darvin
On je šimpanza i Elizin najbolji prijatelj. Zapravo, on je majmun koji bi više voleo da bude čovek! Velika je cepidlaka kada je u pitanju lepo vaspitanje; on je opsesivni čistunac i krajnji neurotičar. Ujedno je poverljiv i zaštitnički nastrojen prijatelj. Iako nekad previše dramatizuje stvari, njegova osnovna briga je briga o Elizi.

Debi Tornberi
Prava tinejdžerka koja se veoma trudi da bude „kul“. Porodicu voli više od svega, ali pre bi umrla no da im to prizna. Debi je veoma sarkastična.

Doni
Pravi dečak iz džungle koga su odgajali orangutani. Doni je manijačan, destruktivan, misteriozno sofisticiran i potpuno lud. Jede bube, puzi pravo u usta pitona, budi zaspale lavove i zato cela porodica mora da ga spasava!

Najdžel
Avanturista i prirodnjak koji kao da zna sve o svetu prirode. Ipak, za svoju porodicu on baš i nije genije. Iako porodicu voli više od svega na svetu, veoma je spor, pogotovo kada su u pitanju njegove ćerke.

Marijana
Ona je glas razuma porodice Tornberi. Želi da podigne zdrave i srećne ćerke, a u isto vreme snima film o prirodi. Ume da prepozna genijalnost u čudnom Najdželovom ponašanju.

Oficijelni sajt:

  • The Wild Thornberrys Movie (2002)

    Premijera: Cinemania, subota, 8. novembar 2003. godine, u 18 časova

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar