Trka s vremenom

Žanr: drama, triler, krimi
Trajanje: 105 min.
Premisa: kako da rešiš ubistvo kada svi dokazi upućuju na tebe

Glavne uloge:

Denzel Vošington (Denzel Washington), Eva Mendez (Eva Mendes), Šejna Lejtan (Sanaa Lathan), Din Kejn (Dean Cain)

Scenario: Dejvid Kolard (David Collard)
Režija: Karl Frenklin (Carl Franklin)

SINOPSIS

Met Vitlok (Vošington) je ugledni šef policije u malom gradu na Floridi. Zbog problema u privatnom životu posle razvoda sa suprugom Aleks (Mendez), počinje da pije. Upušta se u tajnu vezu sa udatom sugrađankom koja ga čini jedinim naslednikom svog životnog osiguranja kada otkrije da je ozbiljno bolesna. Dešava se dvostruko ubistvo, a svi dokazi vrlo direktno upućuju na njega. On mora rešiti ubistvo da niko ne bi posumnjao na njega. Vitloku ističe vreme; svi su mu za petama, čak i bivša žena. Da li će ona otkriti pravu istinu: da je on nevin?

O REŽISERU

Karl Frenklin (reditelj)
Rođen je u Kaliforniji aprila 1949. godine. Istaknuti je režiser, glumac i scenarista. Režiserski debi imao je sa filmom „Punk“ iz 1986. godine. Režirao je i sledeće filmove: „Nowhere to Run“ (1989), „Eye of the Eagle 2“, „One False Move“, „Devil in a Blue Dress“ (1995), „One True Thing“. Najveći uspeh dosad je postigao filmom „Ubistvo u visokim krugovima“ („High Crimes“) iz 2002. godine sa Ešli Džad i Džimom Kavizelom u glavnim ulogama.

O GLUMCIMA

Denzel Vošington (Met Vitlok)
Dobitnik je Oskara za film „Dan obuke“, u kome glumi korumpiranog policajca. Poznat je po raznovrsnosti uloga koje je tumačio tokom karijere. Dobitnik je Zlatnog globusa za film „Uragan“, za koji je nominovan za Oskara četvrti put u karijeri. Publika ga pamti po nezaboravnoj ulozi u filmu Spajka Lija „Malcolm X“. Takođe, glumio je u filmovima „Hrabrost pod vatrom“ („Courage Under Fire“), „Crvena plima“ („Crimson Tide“), „Slava“ („Glory“), „Cry Freedom“, „Much Ado About Nothing“, „John Q.“, „Sakupljač kostiju“ („Bone collector“).

Eva Mendez (Aleks)
Tek što je stigla u Holivud, Eva Mendez je postala je zvezda. Samo u toku ove godine snimila je četiri filma za najveće filmske studije. Svoju poziciju na filmskom nebu Eva Mendez je osvojila nezaboravnom ulogom u filmu „Dan obuke“, gde je prvi put igrala sa Denzelom Vošingtonom. Sledi film „Bilo jednom u Meksiku“ („Once Upon a Time in Mexico“), gde Mendezova igra sa Antoniom Banderasom (Antonio Banderas) i Džonijem Depom (Johnny Depp). Film predstavlja završno poglavlje trilogije reditelja Roberta Rodrigeza, započete filmom „El Mariachi“ i nastavljene kroz „Desperado“. Igrala je i u nastavku filma „Paklene ulice“.

Oficijelni sajt:

  • Out of Time (2003)

    Premijera: maj 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar