U Kini jedu pse

Žanr: Akciona komedija
Trajanje: 91 min

Ako ste voleli „Petparačke priče“, onda morate pogledati „U Kini jedu pse“.

Glavne uloge: Kim Bodnia („Bleeder“), Jesper Christensen („White Lies“), Dejan Čukić, Slavko Labović, Trine Dyrholm, Peter Gantzler
Scenario: Anders Thomas Jensen
Producent: Michael Brask
Muzika: George Keller
Režija: Lasse Spang Olsen („Operation Cobra“)

SINOPSIS

Jedan službenik, igrom slučaja, sprečava pljačku banke u kojoj radi, a u istom danu ga ostavlja devojka. Sve se dalje komplikuje kada našem junaku u stan dolazi žena pljačkaša banke koji je sada u zatvoru. Ona u njemu izaziva osećanje krivice, jer je sprečio da njen suprug nabavi novac za skupu operaciju, koja bi joj pomogla da zatrudni i tako dobiju toliko željeno dete. Zbunjen ovom neobičnom situacijom, on se obraća svom bratu, lokalnom kriminalcu, za pomoć oko pljačke vozila banke koje transportuje veliku sumu novca. Oni se dogovaraju da oslobode pljačkaša banke iz zatvora, kako bi opet bio sa svojom ženom.

Ovde se otkriva pravo lice filma. Brat našeg junaka je psihopata sa neobičnim pogledima na to šta je ispravno a šta pogrešno. Za njega je u redu to što u Kini jedu pse jer su tako odlučili, otuda i naziv filma. Kako se radnja filma razvija, preovladava humor koji prevazilazi brutalnosti u filmu, što deluje veoma opuštajuće, tako da gledalac uživa u zanimljivim i neobičnim preokretima u filmu punom akcije.

Film „U Kini jedu pse“:

  • Proglašen za najbolji film Festa 2000.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar