U sestrinim cipelama

Žanr: melodrama
Trajanje: 130 min.
Premisa: Prijateljice. Rivalke. Sestre.

Glavne uloge:

Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Toni Kolet (Toni Collette), Širli Meklejn (Shirley MacLaine), Brok Smit (Brooke Smith), Mark Foerštajn (Mark Feuerstein), Ken Hauard (Ken Howard)

Scenario:

Suzana Grant (Susannah Grant), Dženifer Vajner (Jennifer Weiner) – roman

Režija: Kertis Hanson (Curtis Hanson)

SINOPSIS

„U sestrinim cipelama“ je urnebesna srceparajuća priča o dve sestre koje nemaju ništa zajedničko osim broja obuće. Megi i Rouz Feler su ujedno najbolje drugarice, ali i dijametralno suprotne kad se radi o životnim vrednostima, ciljevima i ličnom stilu.

Megi (Dijaz) je devojka za zabavu. Ona je jedva završila srednju školu, menja poslove iz dana u dan i svoju privlačnost i uspeh kod suprotnog pola smatra svojim glavnim oružjem. Njeni nestalni poslovi često je čine beskućnikom koji šeta s kauča na kauč, od rođaka do prijatelja. Bez imalo vere u svoje intelektualne sposobnosti, mnogo više potencira šminku nego knjige i ima neviđen talenat da pravilno izabere odeću i prateće detalje za svaku priliku.

Rouz (Toni Kolet) je studirala pravo na Prinstonu i advokat je u jednoj od najboljih advokatskih kompanija u Filadelfiji. Njen pažljivo sređen stan je njen raj, utočište od spoljnog sveta. Konstantno vodi bitku s kilogramima i šta god da obuče – nikad se ne oseća prijatno. Nezadovoljstvo fizičkim izgledom rezultiralo je potpunim odsustvom izlazaka i ljubavnog života. Njena jedina iskrena životna radost su cipele (jer one uvek pristaju/odgovaraju), ali, nažalost, malo je prilika kad se vade iz ormara.

Posle ozbiljnog sukoba, dve sestre prolaze trnovit put koji vodi ka njihovom međusobnom razumevanju, poštovanju i saživljavanju, te otkrivaju i postojanje zaboravljene bake (Širli Meklejn), majčine majke, za koju su mislile da je mrtva. Dok obnavljaju emotivne veze s bakom Elom, Megi i Rouz uče da žive u miru sa sobom i jedna s drugom.

O FILMU

Snimanje filma „U sestrinim cipelama“ počelo je u Los Anđelesu, a nastavljeno je u Filadelfiji i Delrej Biču, Florida. Producent Den Dejvis, direktor fotografije Teri Stejsi i kostimograf Sofi de Rakof, ključni su ljudi u prevođenju vizije Kertisa Hansona na film. „Kertis je najposvećeniji režiser s kojim sam radila“, kaže De Rakofova. „Sve što radi povezano je s prikazom karaktera. Dolazi na svaku probu i odobrava sve fotografije. To je veoma interesantan proces. Garderoba je način da se poboljša karakter lika i tako pomogne u priči.“

Dom za stare u okrugu Delrej izabran je za prebivalište Ele Hirč (Širli Meklejn). Mnogi stanovnici tog doma pojavili su se kao statisti u filmu. Dom naseljava 400 lica, a preko 300 pojavilo se na snimanju. Isto se desilo i na snimanju scene plesa, za koju je takođe korišćen dom za stare, ali na drugoj lokaciji. Stanovnici su bili oduševljeni mogućnošću da koriste svoje plesačke sposobnosti rame uz rame sa Širli Meklejn. Hanson veruje da glumci zlatnog doba cene realnost ovih scena.

Kada je preuzela adaptaciju romana Dženifer Vajner, scenaristu Suzanu Grant („Erin Brokovič“) privukla je jaka i bolna veza dveju sestara. „Istina je da je osoba koja može najviše da te povredi ujedno i osoba koja te najbolje poznaje“, kaže Suzana Grant. „To je ujedno i osoba koja ti može najviše pomoći kada si povređen. Takav je rizik u ljubavi, ali rizik kada nema ljubavi je još veći, jer predstavlja najstrašniju samoću. Na početku priče svi likovi su u nekoj vrsti usamljenosti i pate od iste izolacije.“

O REŽISERU

Kertis Hanson (reditelj)
Producirao je, napisao i režirao film „Poverljivo iz LA“, koji je bio nominovan za devet Oskara, uključujući i kategorije u kojima je on bio nominovan – najbolja režija, film i scenario, za šta je i nagrađen. Hanson je producirao i režirao filmove „8 milja“ i „Zlatne momke“, koji su takođe imali po nekoliko nominacija za Oskara. Sledeći film je „Lucky You“, u kome igraju Dru Barimor, Robert Duval i Erik Bana.

O GLUMCIMA

Kameron Dijaz (Megi Feler)
Debitovala je u 21. godini ulogom u filmu „Maska“ pored Džima Kerija. Veliki uspeh postigla je ulogom u filmu „Venčanje mog najboljeg prijatelja“ pored Džulije Roberts i Dermota Malrunija. Njena prva glavna uloga bila je u filmu „Ima nešto u vezi sa Meri“ braće Fareli, za koju je bila nominovana za pregršt nagrada i Zlatni globus. Isti uspeh ponovila je i u filmovima „Biti Džon Malkovič“ i „Bande Njujorka“.

Filmografija: The Mask (1994), Head Above Water (1996), Feeling Minnesota (1996), She“s the One (1996), A Life Less Ordinary (1997), My Best Friend“s Wedding (1997), Very Bad Things (1998), There“s Something About Mary (1998), Fear and Loathing in Las Vegas (1998), Any Given Sunday (1999), Being John Malkovich (1999), Charlie“s Angels (2000), Things You Can Tell Just by Looking at Her (2000), Vanilla Sky (2001), Shrek (2001), Gangs of New York (2002), The Sweetest Thing (2002), Charlie“s Angels: Full Throttle (2003), Shrek 2 (2004). Uskoro ćemo je gledati u filmu „Holiday“ i slušati u trećem delu animiranog filma „Shrek“.

Toni Kolet (Rouz Feler)
Impresionirala je Holivud ulogom u filmu „Mjurijelino venčanje“. Nakon toga, ostvarila je pregršt epizodnih uloga u brojnim američkim filmovima, a bila je nominovana za Oskara za ulogu majke u filmu „Šesto čulo“.

Filmografija: Muriel“s Wedding (1994), Lilian“s Story (1995), The Pallbearer (1996), Emma (1996), Diana & Me (1997), Clockwatchers (1997), The Boys (1998), Velvet Goldmine (1998), The Sixth Sense (1999), Shaft (2000), Hotel Splendide (2000), Dinner with Friends (2001), Changing Lanes (2002), About a Boy (2002), Dirty Deeds (2002), The Hours (2002), Japanese Story (2003), Connie and Carla (2004), The Last Shot (2004). Naredne godine gledaćemo je u filmovima: „Like Minds“, „The Night Listener“ i „Little Miss Sunshine“.

Oficijelni sajt:

  • In Her Shoes (2005)

    Premijera: Sinemanija 2005
    U bioskopima: 8. decembar 2005. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (1)
    Dodaj komentar
    • Marija Stanišić

      Ekstra film. Najviše volim seksi scene.