Uskoro u našim bioskopima (3)

SVEMOĆNI BRUS (Bruce Almighty)

Glavne uloge: Jim Carrey, Morgan Freeman, Jennifer Aniston, Catherine Bell

Brus je reporter lokalne televizije u Njujorku, poznat po tome što radi zabavne i tople ljudske priče koje usrećuju svakog – sem njega! U suštini, Brus je nezadovoljan skoro svim stvarima u svom životu i jedva da propusti priliku da se požali na to. Ima lepu devojku – Grejs (Dženifer Aniston), koja vodi obdanište, zadovoljna je svojim životom i obožava Brusa uprkos njegovoj namćorastoj prirodi. Dok on sanja da postane televizijska legenda, ona pokušava da pomogne svetu malo po malo.

KUĆA DUHOVA (Haunted Mansion)

Glavne uloge: Eddie Murphy

Kuća porodice Grejs je prava prilika za rekonstrukciju. Ima viktorijansku balsku salu, tajne prolaze, prostrano dvorište sa dovoljno mesta da se u njemu smesti čitava porodica. Međutim, krije i misteriju o prokletstvu starom više od 100 godina. Baš to niko nije rekao porodici Ivers. Glava ove porodice (Edi Marfi), prezauzeti biznismen, uleteće u najbržu vožnju svog „posleživota“ i otkriti da pored posla ima i drugih vrednosti u njegovom životu.

HIDALGO (Hidalgo)

Glavne uloge: Viggo Mortensen, Omar Sharif, Louise Lombard

Već 1.000 godina održava se nadmetanje pod nazivom „Okean vatre“ – trka duga 3.000 milja. Pobednik je onaj ko preživi. Ipak, „Okean vatre“ nije samo trka. Pun je prepreka koje se teško mogu zamisliti. Ako takmičara ne ubiju prirodne sile – drugi trkači hoće. Počelo je kao trka bogatih, ali je preraslo u avanturu nepojmljivu običnom čoveku. Na veliki ekran preneta je istinita priča o Frenku Hopkinsu, čoveku koji je za sobom ostavio poznati svet i skupio hrabrost da učini nemoguće i spase prelepu Jaziru.

DEVOJKE SA KALENDARA (Calendar Girls)

Glavne uloge: Helen Mirren, Julie Walters, Penelope Wilton, Annette Crosbie

Kris i Eni su najbolje prijateljice; po mnogo čemu su različite, ali i veoma bliske. Žive običnim životom u malom selu u Jorkširu sve dok jednog dana njihov mir ne naruši smrt Eninog muža, koji umire od leukemije. Kao aktivni član lokalnog ženskog udruženja, Kris sa svojim koleginicama pokreće akciju sakupljanja sredstava za lokalnu bolnicu. Njena, u početku sasvim normalna, ideja je da napravi kalendar sa drugom devojkom slikanom za svaki mesec. Svaka će biti fotografisana kako obavlja neki od uobičajenih ženskih poslova: pravi džem, štrika… Naizgled veoma uobičajena – njena ideja ima i radikalno pomeren momenat: žene će biti nage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar