Volim te, čoveče

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 105 min.
Premisa: Jesi li dovoljno muško da bi rekao?

Glavne uloge:

Pol Rad (Paul Rudd), Džejson Sigel (Jason Segel), Rašida Džouns (Rashida Jones), Endi Samberg (Andy Samberg), Dž. K. Simons (J.K. Simmons)

Scenario: Džon Hamburg (John Hamburg), Lari Levin (Larry Levin)
Režija: Džon Hamburg (John Hamburg)

SINOPSIS
Piter Klejven je uspešan agent nekretnina koji, kada se veri sa Zoi – ženom iz svojih snova, otkriva, na svoj užas, da nema nijednog prijatelja muškarca s kojim je dovoljno blizak da bi mu bio kum na venčanju. Da bi sredio neočekivanu situaciju, Piter će upasti u seriju bizarnih i nelagodnih situacija kako bi upoznao svog budućeg kuma, pre nego što sretne Sidnija Fajva, šarmantnog i samouverenog čoveka s kojim će se odmah zbližiti. Ali što su postajali bliskiji, sve više je trpela Piterova veza sa Zoi. On je primoran da bira između svoje verenice i svog novog kompanjona. Film nam na urnebesan način otkriva pravo značenje muškog prijateljstva.
O FILMU
Film "Volim te, čoveče" je nova komedija koja dolazi od reditelja i scenariste Džona Hamburga ("Nevolje sa Poli", koscenarista filma "Njeni roditelji", "Upoznaj Fokerove", "Zulender"). Romantične komedije obično imaju stari dobri šablon – dečko upozna devojku, dečko zavede devojku, dečko izgubi devojku, dečko povrati devojku. Film Džona Hamburga "Volim te, čoveče" je potpuno preokrenuo ovaj klasični pristup – ova komedija fokusira se na prijateljstvo između dva momka – u ovom slučaju dva potpuno različita muškarca.
"Muške veze su stub Sidnijevog života", komentariše Hamburg. Da bi oživeo lik enigmatičnog i harizmatičnog Sidnija Fajfa, Hamburg je bio siguran da bi Džejson Sigel bio Radov idealni sparing partner. Kako se priča razvija, Piter i Sidni uče i jedan od drugog. "Sidni uči Pola da može da priča o određenim osećanjima za koje nije ni znao da ih poseduje", objašnjava Hamburg. "Piter je neko ko emocije drži u sebi. Možda je pod pritiskom zbog svadbe ili veze i treba mu ventil da izbaci sve to. Ali Piter zaista nije imao takvog prijatelja kakvog pronalazi u Sidniju". Sidni takođe ima koristi od poznanstva s Piterom. On ima prilično ludačke teorije i odbija da prizna gde se nalazi u životu", kaže Rad. "Neke stvari koje su nisu postojale u Sidnijevom svetu počinju da izlaze na videlo kada upozna Pitera; na primer, to da može da bude prijatelj s drugom polovinom – čak i ako je ona žena".
Rašida Džouns, koja igra Piterovu verenicu Zoi Rajs, bila je uzbuđena zbog uloge koja je daleko od tipične devojke iz romantičnih komedija. "Takvu ulogu je teško naći. Ona nije samo nečija devojka ili žena, ona je višedimenzionalna, u potpunosti ostvarena osoba." Što se tiče njenog društvenog života, Zoi je u potpunosti ostvarena žena s gomilom drugarica i s dve bliske prijateljice, Denis (Džejmi Presli) i Hejli (Sara Berns). Ove tri žene zajedno drže radnju s nameštajem i stvarima za kuću i znaju gotovo sve jedna o drugoj. "Žene brzo postanu bliske jedna s drugom", objašnjava Džounsova. "One to rade na dva načina. Ili je to negativno zbližavanje, koje je prilično loše, ili istog trenutka shvate srž vaše veze i šta želite u životu. Muškarci teže izlaze iz svoje ljušture."
Za razliku od muškaraca, dodaje Preslijeva, žene ne izostavljaju detalje, posebno kada pričaju o seksu. "Žene su u stvari gore, jer se mi skupimo i pričamo bukvalno o svemu, i to na živopisniji način nego muškarci. Mislim da kada su muškarci zajedno, oni ne odaju mnogo, jer je njihov ego u pitanju, oni žele da budu što više kul". Film "Volim te, čoveče" istražuje izazove i teškoće povezane sa stvaranjem i održavanjem veza u zrelom dobu, posebno među muškarcima", kaže Hamburg. "Ono što pokušavamo s ovim filmom je da iznesemo na videlo sve teškoće stvaranja prijateljstava u zrelom dobu. Nadam se da će pokazati nešto što zasigurno postoji i možda će momci otvorenije prihvatiti da zajedno idu u bioskop, podele kokice i da se jednostavno druže."
Oficijelni sajt

Premijera: 28. maj 2009. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmvodicvolim te covece
Komentari (0)
Dodaj komentar