Zajedno

Žanr: Drama
Trajanje: 106 min

Glavne uloge: Lisa Lindgren (II), Michael Nyqvist, Emma Samuelsson, Sam Kessel, Gustaf Hammersten
Scenario: Lukas Moodysson
Režija: Lukas Moodysson („Fucking Amal“)

SINOPSIS

Elisabeth (Lisa Lindgren) je umorna od svog muža, pakuje svoje torbe, uzima decu i odlazi kod brata Göran-a (Gustav Hammarsten). Godina je 1975. Elisabeth je primer obične domaćice iz predgrađa, ali je Göran nešto drugo.

On živi u komuni, i to je mesto na koje Elisabeth stiže sa svojom decom – u haotičnu kuću, punu dugokosih ljudi koji raspravljaju o politici, uživaju u slobodnom seksu, uzgajaju povrće i piju mnogo crvenog vina. Sudar ovih tako različitih svetova, prouzrokovaće posledice koje će im svima promeniti život.

„Zajedno“ je film o ljudima koji pokušavaju da žive zajedno. Ponekad to uspeva, ponekad ne. Ovo je film o ljubavi i rastanku, o porodičnoj sreći i porodičnoj nesreći, o deci i o odraslima, o prijateljstvu i seksu, i konačno, o fudbalu.

LUKAS MOODYSSON – reditelj

Rođen je 1969. godine. Izdao je zbirku poezije u svojoj 17. godini, a nakon toga još nekoliko knjiga poezije i jedan roman. „Fucking Amal“ (Pokaži mi ljubav) je prvi igrani film Lukas-a Moodysson-a. Film je zabeležio neverovatan komercijalni uspeh ali i nepodeljeno oduševljenje kritike.

Distribuiran je u velikom broju zemalja, što je retkost za švedske filmove novije produkcije. Kod nas je prikazivan u redovnom bioskopskom repertoaru ove jeseni.

Evropska filmska akademija je nominovala njegov prvi film za najbolji evropski film 1999. godine. U skorije vreme, Lukas Moodysson je bio ko-scenarista veoma uspešne švedske TV serije „The new country“. Sa filmom „Zajedno“, oborio je sve rekorde gledanosti u Švedskoj, uključujući i najveće svetske hitove.

Filmografija:

1995: Showdown in the Underworld (kratki film)
1997: Talk (kratki film)
1998: Fucking Amal (AKA Show me the love)
2000: The new Country (ko-scenarista)
2000: Together

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar