Zalupi slušalicu

Žanr: Komedija/drama
Trajanje: 92 min

Glavne uloge: Meg Ryan („You“ve Got Mail“), Diane Keaton („Annie Hall“), Lisa Kudrow („The Opposite of Sex“), Walter Matthau
Scenario: Delia Ephron, Nora Ephron
Producenti: Laurence Mark, Nora Ephron
Direktor fotografije: Howard Atherton
Režija: Diane Keaton („Wildflower“)

SINOPSIS

Tri sestre rade ono što najbolje znaju – žive, vole i „luduju“, ali isključivo preko telefona. Tako izgleda njihov život u trenutku kada im otac odlazi u bolnicu, koji se, posle više godina uzbudljivog života, povremenih simpatija i konstantnog telefoniranja nalazi u životnoj opasnosti.

U filmu „Zalupi slušalicu“ koji prati porodične odnose u najboljim, najgorim i najsmešnijim situacijama, reditelj filma, Diane Keaton, nam predstavlja porodicu Mozells: patrijarha Lou (Walter Matthau) i ćerke: Georgia (Diane Keaton), koja se otima za poziciju na top listi najboljih urednika (inače vodi magazin koji je nazvala po sopstvenom imenu), Eve (Meg Ryan), koja je od „tatine devojčice“ postala odgovorna sestra, i Maddy (Lisa Kudrow) poluuspešna glumica sapunskih opera.

Negde između „Zdravo“, „Ćao“ i “ Čujemo se“ one se trude da izađu na kraj sa uzbuđenjem, suzama i konfliktnim emocijama koje čine deo svake porodice, a ono što je najvažnije uspevaju i da se nasmeju uprkos raznim brigama.

O FILMU

Pored sjajne i iskusne glumačke ekipe, na filmu je radio i čitav niz stručnjaka, počevši od scenariste, Nore Ephron („When Harry Met Sally“, „You“ve Got Mail“), preko direktora fotografije Howard-a Atherton-a („Lolita“, „Indecent Proposal“), do scenografa Waldemar-a Kalinowsk-og („Leaving Las Vegas“, „One Night Stand“).

Film je takođe ostvario i sjajne rezultate u bioskopskim blagajnama, i zaradio impozantnih 13,6 miliona dolara za samo tri dana prikazivanja u Americi.

DIANE KEATON – reditelj i glumica

Svoj rediteljski debi ostvarila je još 1995. godine sa filmom „Unstrung Heroes“ koji je iste godine premijerno prikazan na Kanskom festivalu i u kome su glavne uloge igrali Andie MacDowell i John Torturro.

Bila je nominovana za Emmy nagradu za TV specijalku „The Girl With The Crazy Brother“, a takođe je režirala i film koji je bio višestruko nagrađivan „Wildflower“ sa Patrišom Arket, kao i nekoliko epizoda „Twin Peaks“-a i „China Beach“ serije.

Dobila je nagradu Oskar za sjajnu interpretaciju glavne uloge u filmu Vudija Alena „Annie Hall“, i još dva puta bila nominovana za Oskara za uloge u filmovima „Reds“ i „Marvin“s Room“.

Ostvarila je vrlo zapažene uloge u oko 25 filmova, uključujući dugu i kreativnu saradnju sa Vudi Alenom, kao u filmovima „Sleeper“, „Manhattan“, „Love And Death“, „Play It Again, Sam“, „Interiors“, „Radio Days“ i „Manhattan Murder Mystery“.

U njene ostale glumačke kredite ubrajamo „The First Wives Club“, „Father Of The Bride“, „The Godfather“, „The Good Mother“, „Baby Boom“, „Crimes Of The Heart“, „Mrs. Soffel“, „Reds“, „Looking For Mr. Goodbar“ i „Lovers And Other Strangers“.

Zapaženu ulogu ostvarila je tumačeći lik poznate avijatičarke Amelie Earhart u filmu „Amelia Earhart: The Final Flight“.

Svojevremeno je bila i član čuvene rok grupe „Hair“, takođe se vrlo uspešno bavi i fotografijom, objavila je čak tri knjige fotografija, među kojima preovlađuje mrtva priroda.

Njen novi film koji se priprema za kraj godine zove se „Town And Country“, a pored nje će igrati Warren Beatty, Goldie Hawn i Andie MacDowell.

MEG RYAN

Filmska publika je nedavno imala priliku da je vidi u dva filma u kojima je ostvarila uloge za koje je oba puta bila nominovana za Zlatni Globus. Radi se o filmovima „You“ve Got Mail“ i „Sleepless In Seattle“ gde se opet nepogrešivo udružila sa Tom Hanks-om.

Zajedno sa Kevin Spacey-om, Sean Penn-om i Robin Wright Penn odigrala je nedavno i ulogu u filmu „Hurlyburly“, baziranom na komadu David-a Rab-a.

1998. godine sa Nicolas Cage-om ostvarila je romantičnu ulogu žene koja se zaljubljuje u anđela u filmu „City of Angels“.

U njene raznovrsne uloge ubrajamo i sjajno ostvarenje u filmu „Courage Under Fire“ sa Danzel Washington-om. U filmu „Addicted To Love“ svetila se Matthew Broderick-u kao bivšem dečku koji je prvo zavodi, a onda ostavlja. Svoj glas je pozajmila naslovnom liku u animiranom filmu „Anastasia“.

Sasvim solidan talenat za komediju pokazala je u filmovima „When Harry Met Sally“, kao i u filmu „French Kiss“. Igrala je majku alkoholičarku u filmu Luis-a Mandoki-ja „When A Man Loves A Woman“ zajedno sa Andy Garcia-om.

U njene ostale glumačke zasluge ubrajamo: „I.Q.“, „Innerspace“, „The Presidio“, „Joe vs. The Volcano“, „The Doors“, „Prelude To A Kiss“, „Flesh And Bone“ i „Restoration“.

Meg Ryan je diplomirala novinarstvo na Njujorškom Univerzitetu, filmski debi ostvarila u filmu „Rich And Famous“, a prvu zapaženiju ulogu imala je u filmu „Top Gun“.

Vlasnik je producentske kompanije Prufrock Pictures.

LISA KUDROW

Nedavno je viđena u filmu Harold-a Ramis-a „Analyze This“ gde su joj partneri bili Robert DeNiro i Billy Crystal, kao i filmu Don Roos-a koji je kritika toplo prihvatila „The Opposite Of Sex“, za koji je dobila nagradu Njujorških kritičara, kao i nagradu Independent Spirit.

Pre toga je igrala sa Mirom Sorvino u hit komediji „Romy And Michele“s High School Reunion“, a zatim u komediji „Mother“, i nedavno u filmu „Clockwatchers“.

Ipak Lisa Kudrow je najpoznatija po ulozi u hit seriji „Friends“, za koju je dobila i Emmy nagradu.

Inače Lisa, uprkos tome što ju je gluma oduvek jako privlačila, nije razmišljala o glumi sve do završetka srednje škole, mada je često glumila scene iz poznatih filmova za svoje prijatelje i rodbinu. Ipak san o glumi je uvek postojao, a počeo je da se ostvaruje kada je postala član grupe improvizatora iz Los Anđelesa „The Groundlings“.

Trenutno snima sa Džon Travolton najnovije ostvarenje rediteljke Nore Ephron „Numbers“.

WALTER MATTHAU

U karijeri dugoj preko pedeset godina igrao je u oko sedamdeset filmova. Za uloge u filmovima „The Sunshine Boys“ i „Kotch“ dva puta je bio nominovan za Oskara, koga je konačno dobio za ulogu u filmu „The Fortune Cookie“.

Filmski debi imao je davne 1955. godine u filmu „The Kentuckian“, a zatim su usledili filmovi „The Indian Fighter“, „A Face In The Crowd“, „Slaughter On Tenth Avenue“ itd…

Dva puta je dobio Tony nagradu za čuvene brodvejske predstave „The Odd Couple“ i „A Shot In The Night“.

U njegova skorija ostvarenja ubrajamo film „The Grass Harp“, koji je režirao njegov sin Charlie i „Dennis The Menace“ („Denis napast“), čuveni strip Hanka Ketcham-a. 1998. igrao je pored Carol Burnett u TV filmu „The Marriage Fool“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar