Zatvorenici

Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 153 min.
Premisa: Skrivena istina. Očajnička potraga.

Glavne uloge: Hju Džekmen (Hugh Jackman), Džejk Gilenhol (Jake Gyllenhaal), Viola Dejvis (Viola Davis), Marija Belo (Maria Bello), Terens Hauard (Terrence Howard), Melisa Leo (Melissa Leo)
Scenario: Aron Guzikovski (Aaron Guzikowski)
Režija: Denis Vilnev (Denis Villeneuve)

SINOPSIS
Tokom proslave Dana zahvalnosti susedi i prijatelji, Doverovi i Birčovi, shvataju da su im ćerke nestale. Najgora noćna mora svakog roditelja upravo je postala njihova stvarnost. Jedini trag koji imaju je oronula kamp-prikolica koja je bila parkirana u njihovoj ulici. Detektiv Loki (Džejk Gilenhol) hapsi vozača, ali osumnjičeni je pušten iz pritvora zbog nedostatka dokaza. Tada Keler Dover (Hju Džekmen), otac jedne od devojčica, odlučuje da uzme pravdu u svoje ruke. Očajan, spreman je da uradi sve što je potrebno da bi pronašao devojčice, ali na tom putu suočava se sa ključnim pitanjem: gde je granica između potrage za pravdom i osvete?
O FILMU
Triler "Zatvorenici" ostvarenje je jednog od najboljih kanadskih reditelja, Denisa Vilneva. Dobitnik je trostruke nagrade Kanadske akademije za filmsku i televizijsku umetnost, a svetskoj javnosti postao je poznat kada je njegov film "Blizanci" nominovan za Oskara za najbolji strani film 2011. godine. Nakon premijere na festivalima u Torontu i Teluridu, "Zatvorenici" se pominju kao jedan od ozbiljnih kandidata u trci za Oskara.
Bilo je potrebno jako mnogo vremena da se "Zatvorenici" završe. Za glavnu ulogu razmatrani su i Leonardo di Kaprio i Mark Valberg, ali je Džekmen pristao da igra Dovera shvativši da se radi o nečemu većem od prosečnog trilera. Ovaj glumac, poznat po talentu i raznovrsnim ulogama u karijeri, ovaj put je otac koji uzima pravdu u svoje ruke pošto mu je ćerka oteta. "Samo čitanje scenarija učinilo me je jako nervoznim" rekao je Džekmen. "To je na neki način klasičan triler, ali kako film odmiče, neprestano vas podstiče na razmišljanje. Scenario je kružio neko vreme, ali nisam potpisao ugovor dok za reditelja nije postavljen Denis Vilnev. Priča ima elemente klasičnog trilera. Dok sam je čitao prvi put, držala me je na ivici sedišta. Pored toga, priča je kompleksna, i znao sam da nam je potreban reditelj posebnog senzibiliteta koji može da iskoristi taj potencijal i naglasi dramu i sjajnu priču."
Džekmen je počeo sa snimanjem "Zatvorenika" odmah posle uloge u "Vulverinu", dok je paralelno radio i na filmu "X-men: Dani prošlosti". "Snimio sam četiri filma zaredom", kaže Džekmen. "U Australiji postoji izraz ‘živiš u kućici za pse’, a to je upravo život koji trenutno živim i od kog mi treba odmor."
Oficijelni sajt

Premijera: 18. septembra 2013. godine u Centru "Sava" u 20.30 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzekmengilenhol
Komentari (0)
Dodaj komentar