Zaveži i beži

Žanr: komedija
Trajanje: 85 min.
Originalni naziv: Tais-toi (2003)

Glavne uloge:

Žan Reno (Jean Reno), Žerar Depardje (Gerard Depardieu)

Scenario: Serž Fridman (Serge Frydman), Fransis Veber (Francis Veber)
Režija: Fransis Veber (Francis Veber)

SINOPSIS

Nakon što mu je pošlo za rukom da sakrije plen, Rubi (Žan Reno), okoreli kriminalac, sreće Kventina (Žerar Depardje), priglupog brbljivca koji će mu se prikačiti, tako da će morati da zajedno pobegnu iz zatvora. Nemoćan da otkači trapavog Kventina, Rubi nastavlja poteru za svojim bivšim partnerima kako bi se osvetio za ubistvo žene koju je voleo, ali i da bi pre njih pronašao skriveni novac.

O GLUMCIMA

Žan Reno (Rubi)
Poznati francuski glumac proslavio se glumeći na francuskom, italijanskom i engleskom jeziku. Odigrao je ulogu nezaboravnog ronioca Enca Molinarija u drami Lika Besona „Veliko plavetnilo“ („Le Grand bleu“, „The Big Blue“) iz 1988. godine. Poznat je po svojoj ulozi u francuskoj komediji „Posetioci“ („Les Visiteurs“). Nedavno je ponovio ulogu grofa Tibalta u američkoj verziji „Posetilaca“ – „Just Visiting“.

Rođen 1948. godine u Kazablanki (Maroko), od roditelja Andalužana koji su se preselili u severnu Afriku pobegavši od fašističkog režima generala Franka, Reno svoj život u Francuskoj započinje sa 17 godina. Počeo je da studira dramu i glumi u pozorištu i na filmu. Dvaput je uspešno igrao ulogu „čistača“, profesionalnog ubice – u filmovima „Nikita“ (1990) i „Profesionalac“ („Leon“; „Professional“) iz 1994. godine. Njegova pozorišna karijera prvenstveno podrazumeva uloge u svim pozorišnim komadima reditelja Didijea Flamanda. Kao cenjen glumac za ovog reditelja, dobio je i ulogu u njegovom prvom kratkom igranom filmu – „La Vis“ („Šraf“, 1993). Filmografija: „Veliko plavetnilo“, „Profesionalac“, „Misija nemoguće“ („Mission: Impossible“), „Rozanin grob“ („Roseanna“s Grave“, 1997), „Ronin“ („Ronin“), „Godzila“ („Godzilla“), „Purpurne reke“, „Francuski poljubac“ („French Kiss“), „Posetioci“, „Rolerbol“ („Rollerball“), „Na sedmom nebu“ („Jet Lag“).

Žerar Depardje (Kventin)
Jedan je od najistaknutijih francuskih, ali i internacionalnih glumaca današnjice. Rođen je 1947. godine, a do danas je ostvario neverovatnih 137 uloga samo na filmu i televiziji. Neke od njih su u filmovima: „Sirano de Beržerak“, „Zelena karta“, „Tous le matins du monde“, „Čovek sa gvozdenom maskom“, „Asteriks i Obeliks protiv Cezara“, „Vatel“, „Vidok“, „I am Dina“. Trenutno snima film „San Antonio“ a još četiri su u postprodukciji. Naša publika je nedavno imala prilike da ga gleda u filmu „Srećan put“.

Oficijelni sajt:

  • Ruby & Quentin (2003)

    Premijera: 15. april 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar