Žive rane

Žanr: Akcioni triler
Trajanje: 103 min

Glavne uloge: Steven Seagal („Outbreak“), DMX („Romeo Must Die“), Isaiah Washington („Romeo Must Die“)
Scenario: Ed Horowitz, Richard D“Ovidio
Producenti: Joel Silver, Dan Cracchiolo
Režija: Andrzej Bartkowiak („Romeo Must Die“)

SINOPSIS

Niko ne zna kako je pedeset kilograma heroina nestalo u podzemlju ozloglašenog dela Detroita. Kriminalci, korumpirani policajci ili neko treći, može postati bogatiji za 5 miliona dolara.

Orin Bojd (Steven Seagal) je policajac iz Detroita koga zbog neizvršavanja naređenja pretpostavljeni premeštaju u ozloglašeni deo grada. Tamo stupa u kontakt sa korumpiranim policajcima koji prodaju heroin lokalnim dilerima. Latrel Voker (DMX) je najpoznatiji kriminalac u kraju, koji se obogatio od trgovine drogom, i zna šta treba raditi da bi se rešio problem policajaca koji se nalaze na suprotnoj strani zakona. Okruženi neprijateljima i sa samo jednom prilikom koju moraju da iskoriste, Bojd i Voker su prinuđeni da problem rešavaju zajedničkim snagama.

O PRODUKCIJI

Stiven Sigal igra glavnu ulogu u velikom filmskom hitu kompanije Warner „Žive rane“ („Exit Wounds“), koji potpisuje reditelj Andžej Bartkovijak. „Film govori o tome kako uraditi pravu stvar u najgoroj životnoj situaciji“, kaže Džoel Silver, producent filma, koji se proslavio radom na ostvarenjima „Matriks“ i „Romeo mora da umre“, gde je sarađivao sa Bartkovijakom.

Scenario za film je nastao po istoimenom romanu Džona Vestermana, bivšeg policajca, koji je inspiraciju za glavni lik našao u svom partneru. Ono što glavnog junaka filma izdvaja od ostalih policajaca je beskrajni smisao za humor. „Iako ga potpuno profesionalno ponize, Bojd ipak ne gubi duhovitost“, tvrdi Stiven Sigal, koji već 20 godina predstavlja sinonim za akcione filmove pune borilačkih veština. „On je neko ko je dugo u tom poslu i pored smisla za humor, karakteriše ga i otvorenost i istinoljubivost“.

Borilačke veštine su sastavni deo i ovog ostvarenja Stivena Sigala. Dominiraju Kung Fu i Aikido, u čemu je Sigal vrhunski majstor. Glumačka ekipa je imala dugotrajne i naporne pripreme pre početka snimanja, da bi dostigla potrebnu psihičku i fizičku spremnost. Snimanje je počelo tek kada je koordinator za borbe Dion Lam bio potpuno zadovoljan.

Ljubitelji akcionih filmova biće oduševljeni uspešnom kombinacijom akcije i zabave, što je filmu „Žive rane“ donelo izuzetan uspeh kod inostrane publike i dobre ocene kritičara. Ovo je prvi film Stivena Sigala u poslednjih 19 godina koji je dospeo na prvo mesto američke liste najgledanijih filmova. U prvom vikendu prikazivanja film je zaradio 18,5 miliona dolara, a od prikazivanja u SAD-u zaradio je preko 50 miliona dolara.

ANDRZEJ BARTKOWIAK – reditelj

Rođeni Poljak, karijeru kamermana započeo je 1976. godine filmom „Deadly Hero“. U ovoj ulozi našao se u brojnim američkim, australijskim, belgijskim, francuskim ostvarenjima – između ostalih i u filmskim hitovima: „Smrtonosno oružje 4“ („Lethal Weapon 4“), „Brzina“ („Speed“), „Đavolji advokat“ („The Devil“s Advocate“).

Kao reditelj debitovao je 2000. godine sa ostvarenjem „Romeo mora da umre“ („Romeo Must Die“). „Žive rane“ je njegovo drugo filmsko ostvarenje.

STEVEN SEAGAL (Orin Boyd)

Prvi, debitantski film Stivena Sigala, „Iznad zakona“, promovisao je ovog anonimusa 1987. godine u vrhunsku akcionu zvezdu. Izuzetno poznavanje borilačkih veština potvrdio je i otvaranjem škole za Aikido u Japanu, kao prvi Amerikanac kome je tako nešto pošlo za rukom. Njegovi najpoznatiji filmovi su „Konačna odluka“ („Exsecutive Decision“), „Pod opsadom“ („Under Siege“), „Smrtonosni virus“ („Outbreak“) i drugi.

DMX (Latrell Walker)

Poznati američki rep-muzičar DMX, koji je za dve godine prodao preko 10 miliona kopija svojih albuma, skrenuo je pažnju filmske javnosti ulogom u filmu „Romeo mora da umre“. U ostvarenju „Žive rane“ igra kriminalca koji je primoran da sarađuje sa policajcem. „Bilo mi je lako da odigram ovu ulogu jer sam upoznao mnogo sličnih ljudi u kraju u kojem sam odrastao“, naglašava DMX, koji je komponovao i nekoliko pesama za originalnu muziku u filmu „Žive rane“.

Premijera: 15. jun 2001. godine, Beograd, Dom sindikata

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar