Život kakav želim

Žanr: melodrama
Trajanje: 125 min.
Originalni naziv: Vita che vorrei, La (2004)

Glavne uloge:

Antonino Brusketa (Antonino Bruschetta), Fabio Kamili (Fabio Camilli), Sandra Čekareli (Sandra Ceccarelli), Roberto Kitron (Roberto Citron), Sonja Gesner (Sonia Gessner)

Scenario:

Đuzepe Pičoni (Giuseppe Piccioni), Linda Feri (Linda Ferri), Gvaltijero Rosela (Gualtiero Rosella)

Režija: Đuzepe Pičoni (Giuseppe Piccioni)

SINOPSIS

Ljubavna priča će se neizbežno dogoditi na snimanju filma kada Laura bude odabrana za glavnu glumicu i Stefanovu partnerku u filmu u kome njih dvoje igraju tajne ljubavnike čija veza nije dozvoljena. Kada snimanje bude počelo, glumac poznat po svom hladnom stavu i samokontroli potpuno će „otkačiti“ na Laurinu senzualnost i spontanost u iskazivanju emocija.

Dan za danom na snimanju filma mladi par govoriće jedno drugom sve više i više reči ljubavi i uprkos svojoj volji zaljubiće se jedno u drugo. Te reči postaće znane samo njima, jer će izmisliti tajni jezik komunikacije.

Uskoro će izgubiti granicu između filmske priče i realnog života i naći će prave reči kako bi jedno drugom iskazali najdublja osećanja. Međutim, Laura i Stefano će se uskoro naći u novoj drami koju donosi njihova filmska priča, nasuprot životnoj, koja se odvija u drugom pravcu, jer je njihova filmska sudbina ipak tragična…

O REŽISERU

Đuzepe Pičoni (reditelj i scenarista)
Rođen je 1953. godine. Režijom počinje da se bavi krajem osamdesetih godina, a paralelno se bavi i scenarističkim poslom. Otuda svoje filmove najčešće potpisuje kao scenarista i režiser, što je slučaj i u ovom filmu. Dosad je snimio sedam igranih fimova.

O GLUMCIMA

Antonino Brusketa (Luka)
Pored svog imena, poznati glumac često se služi i pseudonimom Nini. Glumačku karijeru počeo je s kraja osamdesetih godina. Od tada paralelno radi na filmu i televiziji.

Sandra Čekareli (Laura)
Ćerka Franca Čekarelija, gitariste poznate italijanske grupe „Equipe 84“, rođena je 1967. godine u Milanu, a glumačku karijeru započinje tumačeći ćerku Stefanije Sandreli u filmu „Segreti“ Đuzepa Bertolučija. Nakon što je diplomirala na Akademiji lepih umetnosti počela je da radi kao ilustrator. Između 1995. i 1997. pohađa časove glume kod Karlosa Alsine (Carlos Alsina) i Đorđa Albertacija (Giorgio Albertazzi). Nekoliko godina posvećuje pozorišnom radu, a potom započinje rad na filmu saradnjom s Ermanom Olmijem „Il mestiere della Armi“ (2000) i Đuzepom Piconijem „Luce dei miei occhi“ (2001), za koji je nagrađena kao najbolja glumica na Festivalu u Veneciji.

Premijera: Sinemanija 2005;
U bioskopima: decembar 2005. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar