Narodi bivše SFRJ uspavljuju decu istom pesmom uz smehotresne razlike (video)

Harmonikaš Samir Nurkić nastavlja da oduševljava publiku širom regiona. Na svakom nastupu ovaj muzičar koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji poreklom iz BiH, dobija gromke aplauze.

Čitava priča oko numera na harmonici i Samirovog izvođenja počela je u februaru ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu svira dečija pesmica „Zvončići“.

Sada je za svoju publiku pripremio nešto novo i ovaj put na harmonici je demonstrirao kako se uspavljuju deca na Balkanu. On je dočarao kako roditelji u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji uspavljuju svoju decu, ali i kako to čine Romi.

„Bosanac ne može uspavati dete bez sevdaha. Srbi stalno nešto slave, rođendane, slave, punoletstva, tako da mami i tati dođe celi orkestar. Kod Crnogoraca to sve mora biti polako, oni nigdje ne žure, dok je kod Roma najbitniji uvod“, kaže Nurkić u videu koji će osvojiti simpatije širom Balkana.

Pojasnio je i kako je došao na ideju da odsvira nešto ovako.

„Uglavnom sve je nastalo jer kod kuće uspavljujem decu tako, a samo im prilagođavam verzije. S obzirom da deca najviše vole pesmu ‘Mama voli bebu’, a ja imam u krvi to da volim obrađivati, bilo mi je monotono da im sviram isto. Kako sam imao upite da ponovo napravim nešto na temu šest država, opet sam sve spojio u jedan video“, kazao je Samir.

(N1, Sarajevo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

humorpesmaSFRJsmehotresnouspavanka
Komentari (0)
Dodaj komentar