60 miliona dolara za muzički centar „Lionel Hampton“

Centar Lionel Hampton, projekat muzičkog kompleksa nazvanog po velikanu jazz-a, “težak” 60 miliona dolara, trebalo bi da bude izgrađen u okviru Univerziteta Ajdahoa. Sala za koncerte i objekti za predavanja locirani pored Muzičke akademije koja već postoji u sklopu Univerziteta, trebalo bi da budu dovršeni do 2006. godine, a izvesnost realizacije zavisiće od brzine kojom se sredstva budu slivala u fond osnovan u tu svrhu.

Projekat uživa podršku bivšeg republikanskog predsednika Džordža Buša starijeg (George Bush Sr) i njegove supruge Barbare (Barbara Bush), čiji je sin aktuelni predsednik, kao i kongresmena iz Mičigena u Predstavničkom domu Kongresa Džona Koniersa (John Conyers). Koniers se, prilikom promocije planova za centar koji bi trebalo da pokrije oko 8.000 kvadratnih metara, pridružio predsedniku Upravnog odbora Univerziteta Bobu Huveru (Bob Hoover) i 92-godišnjem Hemptonu lično, a sa njima su, preko video bima, bili i Bušovi.

Projekat će omogućiti sigurnu budućnost Lionel Hampton Jazz Festival-u, kao i stipendije za studente i profesore Muzičke akademije “Lionel Hampton”.

Za izgradnju samog centra potrebno je oko 40 miliona dolara, što uključuje salu sa 1.200 sedišta, učionice, kancelarije i sale za probe, dok će preostalih 20 miliona biti uloženo u stipendije, proširenje nastavnog osoblja i digitalizaciju izuzetno bogate školske jazz zbirke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar