Aaliyah između muzike i filma

R&B pevačica Aaliyah planira da se u martu zaputi u Australiju radi započinjanja snimanja prvog od dva nastavka high-tech trilera “The Matrix”. Ona će u ovim filmovima tumačiti lik po imenu Zee.

Kao i u prvom delu, reditelji će biti Lari i Endi Vahovski (Larry and Andy Wachowsky), a u glavnim ulogama pojaviće se Kianu Rivs (Keanu Reeves), Keri-En Mos (Carrie-Anne Moss), Lorens Fišbarn (Laurence Fishburne) i Hugo Viving (Hugo Weaving). Snimanje trećeg dela “Matrix” sage počeće čim se završe radovi na proizvodnji drugog. Pojava drugog dela se, za sada, najavljuje u američkim bioskopima u leto 2002.

Aaliyah je svoj filmski debi načinila u prošlogodišnjem “Romeo Must Die”. Njena pesma “Try Again” sa filmskog soundtrack-a nominovana je za Grammy za najbolje žensko R&B vokalno izvođenje. Kuriozitet je da se ova pesma našla na prvom mestu liste Billboard Hot 100 bez komercijalne distribucije!

Novi album za Aaliyah bi trebalo da se pojavi 24. aprila za Blackground/Virgin. Među pesmama na ovom albumu naći će se i “Loose Rap”, “Never No More” i “Steady Ground”.

Aaliyah će se, takođe, pojaviti u “Queen of the Damned” od En Rajs (Anne Rice), u ulozi Kraljice Akaše. Ovaj film se u američkim bioskopima očekuje u oktobru. “Doslovce samo idem od filmskog do muzičkog studija i nazad. Kao da u meni postoje dve različite osobe. Postoje dva odvojena i različita načina na koje gledam na svoju karijeru. Stalno moram da znam kada treba da se ‘uključim’ i ‘isključim’ ”, kaže, povodom svoje umetničke neodlučnosti, Aaliyah.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar