Aca Seltik „zapalio“ Dom sindikata

Kako smo obećali, tako je i bilo. Sjajno, sjajno, sjajno. Iskreno, bio sam pomalo skeptik, zbog svih tih stolica u Domu sindikata. Plašio sam se da se može desiti da atmosfera ne bude na nivou. Ipak smo navikli na SKC i slične prostore. Avaj…
Aca Seltik je zapalio veliku dvoranu Doma sindikata, i to u bukvalnom smislu. Uz uvodne taktove fenomenalne pesme „Green roses“ on se ušetao na binu s upaljenom bakljom u ruci. Odmah je nastao delirijum, ništa drugo. I tako do poslednje pesme. Kao što smo i najavili, od slova do slova. Na dočeku nove ’87. godine upalio sam na terasi baklju tačno u ponoć. Neki ljudi iz kraja su odmah pobegli, a neki su prišli i urlali od radosti. Komšija preko puta zvao je vatrogasce jer je mislio da je izbio požar. Ceo kraj je bio obasjan. Tada je bilo jako teško doći do pirotehnike. Uspeo sam preko jednog prijatelja iz Italije da nabavim robu. Danas je to svakako dostupnije, ali i dalje stvara onaj isti efekat kao i tada.
Promocija novog, petog po redu, albuma grupe „Orthodox Celts“ pod nazivom „One, Two…Five“ i ujedno proslava Dana svetog Patrika (St. Patrick’s Day) protekla je savršeno. Prvi put u svojoj 15-godišnjoj karijeri nastupili su u Domu sindikata i prvi put taj veliki praznik slave ne jednim koncertom već turnejom. A mi smo imali priliku da prvi put čujemo neke tradicionalne irske instrumente koje do sada niko u Beogradu nije svirao. Prepuna dvorana rekla je svoje frenetičnim aplauzom na samom kraju koncerta. Ubeđen sam da je isto tako bilo i u Kragujevcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.
Na kraju, samo još da napomenem da su se kao specijalni gosti na koncertu pojavili momci iz sastava „Irish Stew of Sindidun“, koji su takođe pobrali velike simpatije posetilaca. I jedna molba: ne dozvolite sebi da ubuduće propuštate ovakve manifestacije. Posle njih bićete, verujte mi, znatno ispunjeniji i bogatiji.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koncertmuzikaortodox celts
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Darko Berger

    Big Elephant se oduševio „Keltima“, a ja sam se oduševio njegovim pisanjem, jednostavno i razumljivo.