„American Music Awards 2009“ – druga strana medalje

Ponovo pričamo o dodeli "American Music Awards 2009", održanoj 22. novembra u "Nokija" teatru u Los Anđelesu. Osnovne informacije smo prošli i sad stižemo do onog za mnoge najzanimljivijeg dela. Ipak, ne možemo a da se ne vratimo na fenomenalnu 19-godišnju kantri pevačicu Tejlor Svift (Taylor Swift), koja je svakako obeležila ovo veče sa čak pet priznanja, kao i na legendu Majkla Džeksona, koji je s četiri nove nagrade apsolutni šampion sa čak 23 priznanja do sada.
Vežite se, polećemo. Za zagrevanje, počećemo od spiska muzičara koji su nastupili uživo na dodeli. Šou je otvorila Dženet Džekson (Janet Jackson) miksom svojih najvećih hitova. Usledio je spektakularni nastup Lejdi Gage, koja je ipak ostala bez nagrade. Gaga je u toku izvođenja numere s novog albuma "The Fame Monster" iskoristila svoj mikrofon kako bi razbila veliki stakleni sanduk da bi došla do klavira na kome će odsvirati deo pesme. U trenutku kada je počela sa sviranjem, klavir se zapalio (!). Rijana je ponovo onakva kakvu smo navikli da gledamo. Kao po običaju, ponudila je gledaocima nešto novo. Njen kostim se ne da prepričati, najbolje je da ga sami pogledate i prokomentarišete. Izuzetno zapažene nastupe imali su i povratnica na scenu Vitni Hjuston (Whitney Houston), Ališa Kiz (Alicia Keys) i najbolji reper po mišljenju žirija i glasača, Džej Zi (Jay-Z).
Ipak, ono pravo desilo se pevačici Dženifer Lopez, dok je izvodila svoju najnoviju pesmu "Louboutins". Nakon penjanja po ljudskim telima, trebalo je da usledi spektakularan skok. Tako je i bilo – ali se desio još spektakularniji pad velike Džej Lo. Nismo zlonamerni, bilo je jako simpatično i bezopasno, a možete se i sami uveriti (pogledajte pad!). Šta ćete, i to je sastavni deo šou-biznisa.
Bez sumnje, najveći skandal te večeri desio se tokom nastupa finaliste osmog "Američkog idola" – Adama Lambera (Adam Lambert). On je pre toga i obećao seksi performans, ali niko nije ni slutio šta će se zaista dogoditi. U toku izvođenja svog debi singla "For Your Entertaiment", on je sa jednim svojim plesačem simulirao oralni seks, a neke je i strasno ljubio, da bi na kraju publici pokazao srednji prst. Za to vreme se njegova plesačica, najblaže rečeno, trljala, koristeći Lamberovog klavijaturistu. Ovaj nastup, koji je uživo prenošen preko mreže ABC milionskom auditorijumu, naišao je na oštre kritike i osude. Svakako s razlogom, jer nije to bilo vreme i mesto za ovakvu vrstu reklame.
Zavesa je spuštena, još jedan šou je završen. Videli ste kako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ama 2009muzikavesti
Komentari (0)
Dodaj komentar