„Ateisti“ promovišu novi DVD

Ostaćemo još malo u pank vodama, tek da me mine želja i da se ponovo setno vratim petnaestak godina unazad. Samo, sada smo na domaćem terenu. Razlog – jedno novo izdanje i koncertna dešavanja koja ga promovišu.
Jedan od najveselijih i najduhovitijih pank-rok, ili kako mu samo ime kaže – „rep“ bendova na ovim prostorima, novosadski Ateist Rep (Atheist Rap), krajem prošle godine izdao je koncertni DVD pod nazivom „Live in KST“. Izdavač „Multimedia Records“. Ovo izdanje obuhvata 34 pesme s jednog od njihovih koncerata, pogađate, iz KST-a i četiri bonus spota koji su pratili poslednji studijski album.
„Ateisti“ su zvanično nastali 22. maja 1989. godine (datum njihove prve svirke). Članovi ove vesele i simpatične družine bili su Doktor Pop, Pećinko, Radule, Zare i Goja. Krajem te godine priključuje im se i Acke. Slede nezaboravna druženja u novosadskoj oazi kulture Žutoj kući i gomila svirki gde god je to bilo izvodljivo. Momci su se sjajno zabavljali, publika takođe. Zanimljivo je da je postojala ekipa ljudi koja ih je pratila svuda na gostovanjima. Prvi album zapravo nikad nismo ni videli. Godine rata s početka devedesetih su ga progutale. Bio je to ER s četiri pesme naslovljen „Kompakt disk“, koji je trebalo da izda Jugoton ali, nažalost, nikada nije ugledao svetlost dana. Ipak, 1993. najzad izlazi debi album pod nazivom „Maori i Crni Gonzales“ (Scorned). Treba li nešto reći o hitovima s ovog ostvarenja, poput „Blu trabant“ ili „Vartburg limuzina“? I ima li nekog ko ih nije čuo ili pevušio? Izdanje je proglašeno albumom godine na užasno važnoj manifestaciji za moju generaciju – Brzi bendovi Srbije, a ’96. reizdat je za izdavačku kuću „Take It or Leave It“. U tom periodu odlazi Goja, a bend nastavlja da praši svuda po zemlji.
Godine 1995. grupa izdaje drugi album „Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete“, naslova koji je lakše razumeti ako čitate samo prva slova. Izdavač PGP RTS i čuveni poklič „Idemo u PGP da izdamo CD i kasete, i uzmemo preterane pare a pare ljude kvare!“ Spot za upravo ovu pesmu je jedinstven jer je sniman unazad, a momci iz benda su se čak potrudili i da je tako i otpevaju. Veoma zanimljivo za gledanje. Seriju promotivnih koncerata prekida Zaretova smrt usled teške bolesti, februara 1997.
Bend ipak shvata da samo sviranjem mogu sačuvati uspomene, stoga ne posustaju. Dolazi novi član, Leki, i nastupi se nastavljaju. Godine 1998. sledi reizdanje drugog albuma za „Hi-Fi Centar“, kao i objavljivanje novog – „Druga liga – Zapad“ (ista godina, isti izdavač). Kompilacija „Predsednici predsedništva predsednika“ izlazi 2001, opet za „Hi-Fi Centar“, a grupu napušta Pećinko. Godine 2005. objavljuju u sopstvenoj produkciji album „Osveta Crnog Gonzalesa“ (Multimedia Records).
I evo nas ponovo na početku članka, posle skoro dve decenije postojanja i preko 500 koncerata. Nedavno, 2. februara su nas još jednom divno zabavili svirkom u „Living rumu“ Studentskog kulturnog centra. A vi se pronađite negde na ovoj turneji – 8. februara u Nišu, 9. februara u Smederevu, 16. februara u Pančevu, a ako vam nije daleko, možete i u Kutinu (29. februara), Osijek (1. marta), Rijeku (4. aprila) ili Split (5. aprila). Tu svakako možete nabaviti novi DVD po najpovoljnijoj ceni.
Momci, želim vam mnogo uspeha!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ateist repdvd izdanjamuzikanovi sad
Komentari (0)
Dodaj komentar