„Beer Fest“ – dan prvi

Pivo. Toliko hvaljeno piće. I uvek aktuelno. Evo i ovih dana. A ja ga ne volim. Gre’ota. Al’ šta ću, gorko mi. Trudio sam se da zavolim, pokušavao sa raznim vrstama i po preporuci, ali ne vredi, ne ide. I šta ću ja onda na Beer Fest-u? Čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić reče da je 75 posto ljudi tu zbog piva, a ostatak zbog muzike. I Inspektor Blaža se okvirno složio. Ja mu onda tu dođem kao uljez… Ne, ne, ne! Svi su dobrodošli na "Beer Fest", i pivopije i oni drugi, i zaljubljeni i oni koji traže devojku ili momka, i fenseraj i andergraund, i reperi i rokeri i pankeri… SVI.
Prvog dana festivala zadržao sam se na službenom putu. Posle sam morao sa Vuletom i Vanjom do grada. Za neupućene, to su moji stručni konsultanti sa Evrovizije, Vule sa svojih sedam meseci životnog iskustva, a Vanja, bogami, prekaljeni kritičar sa gotovo punih šest godina. Mrak je odavno pao, a to nije bilo sasvim obično veče. Daleko od toga! Da se vratim kući ne bih stigao. A da preskočim žurku, ne ide. I šta drugo ostaje? Pa pravo na Ušće sa Vuletom i Vanjom. Ma ne, nego ću da propustim "Idijote", aha…
I eto srećne četvoročlane porodice na Ušću, okružene sa oko 60.000 duša i preko 30 vrsta piva. Čeka da čuje "KUD Idijote". Reče mi kolega pre nego što smo krenuli tamo da, ako me neko potapše po ramenu, budem siguran da je to socijalni radnik. Mnogi su me tapšali po ramenu i čestitali mi, ali se ni jedan nije tako predstavio. A i deca su još uvek pod mojim starateljstvom. Za sada…
Šta da kažem o samom festivalu? Prostor je veći, može da stane mnogo više ljudi. Sve je sjajno organizovano i što je najbitnije, za Dž. Sa druge strane, Kalemegdan je imao dušu, što Ušće još uvek nema. Možda će vremenom dobiti. Sve u svemu, sjajan osećaj i fenomenalan provod za male pare. Samo neka traje. Prvi dan se za mene, nažalost, završio odmah po nastupu neprevaziđenih "Idijota". Vule je zaspao, pa smo morali da krenemo. Ali je zato Vanja đuskala sve vreme. Doduše, pesme su joj bile poznate od ranije. A Tusta je sišao i do publike. Čuo sam posle da su Đuričić i bubnjari napravili haos, da je vatromet bio odličan, a jako mi je žao što nisam ponovo odgledao Luisa. Njega treba videti u takvoj atmosferi. A svakako bih voleo da čujem i vaše komentare i zapažanja.
A sam program prvog dana festivala izgledao je ovako:

  • RHCP Real tribute (Srbija) 18:30 – 19:30
  • Shank rock (Slovenija) 19:45 – 20:30
  • Iron Maiden real tribute (Mađarska) 20:45 – 21:30
  • KUD Idijoti 21:45 – 23:00
  • Dragoljub Đuričić i bubnjari 23:15 – 23:45
  • Vatromet 23:30
  • Blaža i Kljunovi 00:00 – 01:15
  • Luis 01:30 – 02:45
  • Salsa i Punto (Srbija) 03:00 – 04:00

Na kraju prvog dana, samo još jedna preporuka (naravno, ne moja) – ne eksperimentišite mnogo sa raznim vrstama piva, naročito ne sa onim od borovnice. Kažu da je bljak. Ipak su hmelj i ječam na prvom mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beer festpivoprogramprvi danusce
Komentari (0)
Dodaj komentar