Bili Ajdol na Ušću 21. juna

Sve što smo napisali u jednom od prethodnih članaka, najavljujući dolazak neponovljivog Bilija Ajdola (Billy Idol) u Beograd, stoji i dalje. Osim jedne stvari. Idemo redom.
Da je živa legenda, jeste. Da je jedan od svojih najboljih nastupa u karijeri imao pre četiri godine na Egzitu, to je i sam priznao. Da neće odraditi festivalski nastup kao nekoliko dana pre toga u Zagrebu, i to je činjenica. Sa svojim bendom odsviraće gotovo sve hitove s kompilacije "The Very Best of Billy Idol: Idolize Yourself" iz 2008. Plus, obećane su nam i pesme s početka karijere i vladavine dobro poznate "Generation X". E, sad sledi jedna, gotovo neznatna promena. A ukoliko nas i vreme posluži, biće još bolje.
Elem, na beogradskom Ušću od 19. do 21. juna biće održan prvi "Ušće fest", na kome će nastupiti najveće zvezde iz regiona, kao i gorepomenuti velikan Bili Ajdol. Organizator ovog festivala je "Music Star Production", koji najavljuje da će ova manifestacija postati tradicionalna. Živi bili pa videli. Prvog dana – u subotu, 19. juna, nastupiće Bajaga i njegovi "Instruktori", kao i Vlado Georgijev. Drugi dan – nedelja, 20. jun, rezervisan je za Severinu i Gorana Bregovića, koji će se pojaviti sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane". No, sve je ovo zapravo samo uvod za spektakl koji sledi u ponedeljak, 21. juna. Dakle, datum je ostao isti, samo se mesto promenilo. Dame i gospodo, dolazi nam Bili Ajdol!
Pratnja velikom Biliju biće njegov dugogodišnji saradnik, gitarista Stiv Stivens (Steve Stevens), zatim basista Stiven Mekgrat (Stephen McGrath) i klavijaturista Derek Šerinijan (Derek Sherinian), a odskora bendu su se priključili i gitarista Bili Morison (Billy Morrison) i bubnjar Džeremi Kolson (Jeremy Colson). Dakle, kompletna ekipa za kompletan ugođaj. Rok ikona mnogih generacija zapravo u junu započinje svoju veliku turneju u okviru koje će, pored Srbije, posetiti i Rusiju, Finsku, Švedsku, rodnu Britaniju, Nemačku, Grčku, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju i još neke zemlje u Evropi, da bi se u avgustu preselio na Severnoamerički kontinent.
Karte za prva dva dana festivala koštaju 1.000 dinara obične, a 1.500 za fan pit, dok je regularna cena za treći dan 2.000, a za fan pit 3.000 dinara. Nije puno za ono što dobijamo. Ulaznice možete kupiti u Bilet servisu, Tiket servisu, Kard servisu i preko Eventima. Napominjemo da je broj karata ograničen na prvobitno dogovorenih 15.000, koliko je trebalo da bude u Areni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bajagabili ajdolgoran bregovićkoncertvlado georgijev
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zorana Gavrilović

    Što više ovakvih manifestacija.