„Block Out“ 27. decembra u Domu omladine

Deluje kao da je naša rubrika premala za sva ova silna koncertna dešavanja u našem glavnom gradu u poslednje vreme. Ne brinite, ima dovoljno mesta za sve. Samo nek je živo, a mi ćemo sve to svakako ispratiti. Evo još jedne najave.
Oni su jedan od najznačajnijih bendova domaće alternativne scene u protekle gotovo dve decenije. Osnovani su 1990. i imaju svoje čvrsto jezgro fanova, čiji krug se retko širi, ali se nikako i ne rasipa. Ekipa koja ih prati na koncertima je iz godine u godinu skoro identična, publika im je verna i privržena. Za uzvrat, neizostavno na nastupima dobijaju gomilu energije i neretko duže od tri sata sjajne muzike. Nisu bend za jedno slušanje, čovek mora biti jako koncentrisan i specijalno raspoložen da bi mogao razumeti u potpunosti njihovu muziku.
Govorimo o grupi "Block Out", koja će sada već tradicionalno nastupiti pred Novu godinu u Domu omladine, tačnije 27. decembra. Ekipa u sastavu Milutin Jovančić Mita, Nikola Vranjković, Aleksandar Balać, Dejan Hasečić i Miljko Radonjić i ovoga puta prirediće svojim obožavaocima trosatni spektakl. Njima ova najava zapravo i ne treba. Ovo je poziv onim neodlučnima ili neupućenima da dođu i uvere se u snagu ove svojevrsne komune.
"Block Out" iza sebe ima pet albuma, od kojih četiri studijska. Svoj prvenac pod nazivom "Crno, belo i srebrno" objavljuju 1994. za izdavačku kuću "ITMM". Kako su za sve nas nadolazile sve teže i teže godine, njihova muzika je sazrevala i postajala sve prihvatljivija. Godine 1996. dobijamo naredni album – "Godina sirotinjske zabave" ("Metropolis"), a dve godine kasnije ostvarenje "San koji srećan sanjaš sam" (ponovo "Metropolis"). Ovaj album mnogi kritičari proglašavaju za najbolji te godine ali i uvrštavaju u prvih nekoliko cele te poslednje decenije dvadesetog veka. Crna i depresivna slika stvarnosti, više nego upečatljiv Mitin glas uz sjajne Nikoline tekstove. Savršeno je odražavao vreme u kome smo se tada nalazili. Zaista odličan album.
Sledeće ostvarenje bilo je dupli koncertni album iz 2001. naslovljen "Između dobra i zla" (i opet "Metropolis"). On donosi snimke nastupa u SKC-u 11. septembra 1999. Godine 2004. izlazi za sada poslednji studijski album "Ako imaš s kim i gde" ("Multimediarecords").
Karte za ovaj nastup koštaju 800 dinara a možete ih kupiti na blagajni Doma omladine. Sve druge informacije možete potražiti na zvaničnom sajtu benda.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

block outdom omladinedomaca muzikakoncertrokenrol
Komentari (0)
Dodaj komentar