Bluz i hard-rok u Užicu

Pred užičkim ljubiteljima roka i bluza je žestok vikend – „In Wires” festival, s domaćim i stranim bendovima, biće održan u Gradskom kulturnom centru. Ovo je već 16. međunarodni „In Wires” u Užicu, koga organizuje ovdašnje Udruženje ljubitelja bluza i roka „Glas iskustva”.

Prve festivalske večeri, sutra, publiku će zagrejati sastav iz Rijeke „Midnight Blues” bend. Oni, a ovde s njima nastupa Rikardo Staraj, koji je autor tekstova, izvode džez, bluz i rok program u kombinaciji s angažovanom poezijom. Sledi nastup beogradskog bluz-rok trija „Bluz mašina”, kao i užičkih bendova „Ispitni rok” i „N O Cod”.

U subotu uveče je koncert „The Backdoor” benda, hard-rok sastava iz Ohrida. Nastupa zatim kragujevačka „Oktava”, novosadski rokabili bend „Moonshine Alligators”, pa „Teorija zavere” iz Požege.

Od pratećih sadržaja na ovom festivalu, biće otvorena izložba rok fotografija „Moć muzike” Marine Pešić, koja je ovog proleća osvojila specijalnu nagradu „Glas žene u muzici” na međunarodnom foto-konkursu „Glas koji se vidi, slika koja se čuje”. Rikardo Staraj predstaviće svoju knjigu poezije „Midnight Man”, Zoran Ilić svoje delo „Nepoznati i grad”, a predavač na radionici gitare je Mikica Milosavljević, gitarista grupe „Smak”.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bluzrokužice
Komentari (0)
Dodaj komentar