Bob Marli dobija spomenik u Banatskom Sokocu

Festivali, festivali, festivali. A leto je pravo vreme za to. Miris muzike je u vazduhu. Bogata ponuda se nastavlja. Raduje me što sve češće izlazimo iz glavnog grada. Ovoga puta idemo skoro do rumunske granice, tačnije, u Banatski Sokolac. Razlog – muzički festival "Rock Village 08". Ovaj rege i rok spektakl održaće se u ovom malom mestu u Banatu 22. i 23. avgusta.
Prvog dana, u petak 22. avgusta, nastupiće legendarno Atomsko sklonište, koje nastupa dan ranije i u Beogradu, na Beer Fest-u. Da napomenemo da će se satnica striktno poštovati, stoga ako želite da vidite svoje ljubimce, budite tačni. Koncert Skloništa zakazan je za 21 sat. U 23 časa atmosferu će do usijanja dovesti majstori za žive svirke, Van Gogh, koji će se takođe pojaviti u Beogradu, na Festivalu piva, ali dva dana kasnije. Prvi dan festivala u Sokocu zatvoriće ljubimica publike – Irina & Storm, koja je nastupala na svim dosadašnjim festivalima.
Kuriozitet drugog dana biće otkrivanje spomenika, inače prvog u Evropi, legendi rege muzike – Bobu Marliju (Bob Marley), koga organizatori nazivaju "borcem za slobodu s gitarom u ruci". Svečani čin desiće se u subotu 23. avgusta, u 18 časova. Muzički program je u potpunosti prilagođen glavnom dnevnom događaju. Naime, u 20 časova nastupa verovatno naš najpoznatiji rege sastav – Del Arno Band, a nakon njih, u 21.30 kolege s Jamajke – Ras Abraham & The Irie Vibes. U 23 sata sledi tvrda završnica uz nezaobilazne Partibrejkerse. Cane, Anton i ekipa ispratiće kući reku gostiju, kao i kolone automobila i bajkera.
Pored navedenih bendova, publici u Banatskom Sokocu predstaviće se i nekoliko predgrupa. Biće to, bez sumnje, spektakl koji ne bi valjalo propustiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

banatski sokolacfestivalmuzikarock village
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Maja Matić

    Bravo! Tako i treba. Legenda kao što je Bob Marli treba da ima spomenik zato što je on kralj rege muzike.

  • Milija Cpajak

    Marli je car!

  • Dušan Marković

    Legenda rege muzike!

  • Demir Fazlić

    Stvarno je ekstra i on je moj omiljeni pevač.

  • Marija B

    Ma, tako i treba. Marli je legenda!