Britanski mediji: Exit među vodećim svetskim festivalima

Čuveni britanski list i jedan od najuglednih svetskih medija „Gardijan“ i ove godine uvrstio je „Exit“ festival na listu vodećih muzičkih festivala.

Na listi su i drugi dobro poznati giganti festivalske scene, kao što su danski „Roskilde“ i španski „Bilbao BBK Live“, a svoje mesto su pronašli i noviji festivali kao što su holandski „Dekmantel“ ili „Secret Solstice“ na Islandu.

„Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri “Exit“ festivala u Srbiji“, stoji u tekstu „Gardijana“ gde su navedena neka od velikih imena koja će nastupiti na ovogodišnjem novosadskom festivalu, među kojima su izdvojeni „The Killers“, Liam Galager, „Years & Years“ i Džejson Derulo.

Još jedan britanski list „Mirror“ ocenio je da je ovogodišnji „Exit“ festival „koji nećete zaboraviti prilično dugo“, te da njegov ovogodišnji program sadrži redom „blokbaster hedlajnere“.

„Mirror“ je proglasio „Exit“ za jedan od najboljih evropskih festivala sa još svega pet odabranih gde su očekivano i belgijski „Tomorrowland“, te španska „Primavera“. Taj list podseća da veliko „Exit Leto ljubavi“ okuplja četiri festivala u četiri zemlje na četiri spektakularne lokacije, među kojima se izdvaja fantastična Petrovaradinska tvrđava.

Ni drugi ostrvski mediji nisu izostavili „Exit“ sa svojih lista, pa je „Telegraf“ ove godine pisao o Beogradu i zašto ga treba posetiti, a „Exit“ naveo kao jedan od najvažnijih razloga.

Čitaoci se podsećaju da je festival više puta nagrađivan kao najbolji u Evropi i da muzički program zadovoljava mnoge ukuse.

Čuveni magazin „Đ Mag“ opisuje Petrovaradinsku tvrđavu kao magičnu, a „Exit“ festival kao jedinstven koncept, jer obećava dobru žurku, naročito zbog “neverovatne atmosfere i energije Dance Arene”, a istovremeno promoviše mnoge humanitarne ciljeve i akcije.

Portal „Everfest“ uvrstio je EXIT među najpovoljnije festivale Evrope, ali i među “najmoćnije i najoriginalnije žurke na svetu”, dok britanski „Standard“ sa oduševljenjem opisuje lokaciju festivala, kao i “euforiju kada sunce zasija na zidovima tvrđave dok vaša omiljena pesma gruva”.

Portal „What“s On“ ponudio je kratku i jasnu definiciju: “Exit – mesto gde se hedonizam sreće aktivizam“.

„Exit“ tim ove godine spojiće čak četiri festivala u Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Crnoj Gori u veliko „Exit Leto ljubavi 2017“.

Svojevrsni „Day Zero“ na tvrđavi, ove godine biće uz „Kilerse“ 5. jula, nakon čega se do 9. jula na binama širom Petrovaradinske tvrđave pridružuju i Liam Gallagher, Years & Years, Rag“n“Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Solomun b2b Dixon, Jamie Jones, Black Coffee, Hot Since 82, Duke Dumont, Robin Sćulz, Alan Walker, Lost Frequencies, Noisia, Foreign Beggars, Princeš Nokia, Disćarge, The Damned, Recondite, Dax J, Function, Antigone b2b Francois X i brojni drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

EXIT festival
Komentari (0)
Dodaj komentar