„Cynic“ u Beogradu

Pioniri progresiv metal muzike – grupa „Cynic“, nastupiće u Beogradu 14. avgusta u Studentskom kulturnom centru. Bend je 1993. godine snimio čuveni metal album „Focus“, koji se danas smatra kamenom temeljcem technical/progressive/jazz/death metal muzike. Nažalost, taj inovatorski album nije označio početak njihove uspešne karijere, već je nepunih godinu dana nakon njega bend otišao u istoriju.
Počeci grupe datiraju još iz 1987. godine, kada se okupila prva postava, a nedugo zatim snimljen je i demo naslovljen jednostavno „’88 Demo“. Tek posle četvrtog demo snimka, grupa 1991. godine potpisuje ugovor za snimanje albuma. Pošto su dva člana grupe bili na turneji s grupom „Death“, snimanje albuma nije počelo do kraja te godine. Naredne godine uragan Endru, koji je udario Floridu, ozbiljno je poremetio njihove planove, budući da je prostor u kome su vežbali uništen tokom oluje. Krajem godine bend ipak ulazi u studio i snima čuveni album „Focus“, koji izlazi 1993. Grupa se raspada u jesen 1994. godine u toku rada na drugom albumu.
Krajem prošle godine pevač i gitarista Pol Masvidal (Paul Masvidal), koji je i originalni član prve postave, najavljuje ponovno okupljanje i letnju turneju u toku ove godine. Set lista ove turneje sastoji se uglavnom od pesama s albuma, demo snimka grupe „Portal“, koju su činili neki od bivših članova grupe „Cynic“, i nove pesme „Evolutionary Sleeper“. To znači da ona izgleda upravo ovako: „Veil Of Maya“, „Celestial Voyage“, „The Eagle Nature“, „Sentiment“, „I’m But A Wave To…“, „Evolutionary Sleeper“, „Uroboric Forms“, „Textures“, „Cosmos“, „Meeting Of The Spirits“, „How Could I“.
Četrnaest godina posle raspada bend se opet oformio da bi se nastupima širom sveta odužio ljubiteljima svoje muzike. Koncert u Beogradu biće prva i poslednja prilika srpskim fanovima da uživo vide ove muzičke pionire.
Koristan link
Oficijelni sajt grupe „Cynic“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradcynickoncertmetalmuzika
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Mario Hornjak

    Zanima me cjena ulaznice.