Dejvid Bouvi peva za Tibet

Dejvid Bouvi (David Bowie), Moby, Natali Merčant (Natalie Merchant), Peti Smit (Patti Smith), Emilu Haris (Emmylou Harris), Rahat Fateh Ali Kan (Rahat Fateh Ali Khan) i “iznenađenje večeri” Dejv Metjuz (Dave Matthews) su, svojim nastupima, predstavljali glavne atrakcije na 13. godišnjem Tibet House Benefit koncertu, održanom 26. februara 2001. u čuvenom njujorškom Carnegie Hall-u. Prihode sa ovog događaja ubira jedna njujorška nevladina organizacija koja se bavi zaštitom tibetskog kulturnog i duhovnog nasleđa.

Metjuz je tog dana imao pune ruke posla: iste večeri, trebalo je da se pojavi njegov novi album “Everyday”, a neposredno pre nastupa u Carnegie Hall-u, snimao je nastup za jednu od najomiljenijih američkih emisija – Late Show With David Letterman. On je (bez benda) izveo “The Stone”, stvar sa svog albuma “Before These Crowded Streets” iz 1998, kao i naslovnu numeru sa novog albuma, što je bio tek drugi put da je izvodi uživo. Kasnije je nastupio zajedno i sa Emilu Harisom, pevajući numeru “My Antonia”.

Dejvid Bouvi se opredelio za jedan od svojih “klasika” iz 70-ih – “Heroes”, sa pravim “stardust” pratećim bendom – kompozitor i domaćin večeri Filip Glas (Philip Glass) na klavijaturama, Moby na gitari, četvoročlana gitarska ekipa i dugogodišnji saradnik Toni Viskonti (Tony Visconti) kao basista. Sledeća stvar koju je ova nesvakidašnja postava “otprašila” bila je “Silly Boy Blue”, za koju je Bouvi naglasio da nije izvođena preko 30 godina.

Od ostalih pojavljivanja, mogao bi se izdvojiti nastup pakistanskog umetnika Rahata Fateha Ali Kana, Natali Merčant (sa novom pesmom “Three Wishes” uz sopstvenu solo klavirsku pratnju) i Moby-jev “Porcelain”, sa pratnjom na violini u izvođenju Marte Muk (Martha Mooke).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar