Dijano u Beogradu

U beogradskoj „Barutani“ prošlog meseca je gostovao Pol Dijano (Paul Di“anno), prvi pevač legendarnog metal benda Ajron mejden (Iron Maiden). Mada, mnogi fanovi grupe će vam reći da je on i jedini pevač ove grupe jer njegov glas je i dalje ostao nedodirljiv i služio je kao uzor mnogima. Zadnji put je u Beogradu gostovao daleke `81, a sada je došao sa svojim novooformljenim bendom, ali i starim repertoarom.

Barutana je obe večeri, budući da su bila dva koncerta, bila ispunjena. Prvo veče kao predgrupe nastupili su Amon Din i Diluvijum sa prilično atraktivnom pevačicom. Posle predgrupa usledila je pauza od pola sata dok Dijano sa svojim Kilersima (The Killers) nije izašao na binu. Da bi popunili pauzu posle predgrupa, organizatori su puštali Lenija Kravica (Lenny Kravitz), što se publici nije naročito svidelo, te se već sutradan u pauzi mogao čuti Džudas Prist (Judas Priest).

Dijanov repertoar se sastojao 2-3 njegove pesme i desetak hitova Mejdena. Drugo veče je prošlo slično, Dijano je imao identičan repertoar što je mnoge malo iznenadilo pa i razočaralo, dosta ljudi je bilo tamo obe večeri.

Dakle, drugo veče kao predgrupe nastupili su Abonos, Alister, Alogija i na kraju Kraljevski apartman, koji je digao publiku na noge bolje nego sam Dijano. Kada se sve sumira, nije teško doći do zaključka… Ko voli metal i takvu vrstu svirke i provoda – dobro se proveo, ko ne voli, nije imao šta da traži tamo. Ipak, kada su se svetla pogasila, ostao je utisak da je ovo bila jedna osrednje odrađena tezga, ali i to je svakako mnogo bolje nego ništa. Ovo bi trebalo da bude početak velikih metal dešavanja u Beogradu, jer, kako saznajemo, u toku su pregovori sa grupama Slejer (Slayer), Soulflaj (Soulfly) i Napalm Ded (Napalm Death). Valjda će bar neki pregovor uroditi plodom…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar