Dino Dvornik

Dino Dvornik rođen je 1958. godine u Splitu. Muzičku karijeru započeo je u sastavu „Kineski zid“, koji su činili on i njegov brat Dean. Ovaj sastav izdao je debi album 1983. godine i posle toga prestao sa radom. Dean potom odlazi u Ameriku (poslednjih godina i on je izdao nekoliko solo albuma), a Dino nastavlja sa radom u muzičkim studijima.

Posle pet godina rada „iza zavese“, počinje da se pojavljuje na festivalima po bivšoj Jugoslaviji kao solista. Njegovi prvi albumi doneli su fank hitove, koji su se veoma često okretali po diskotekama, radio stanicama i televizijama. Za veoma kratko vreme stekao je veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.

Krajem osamdesetih sarađivao je sa najpoznatijim muzičarima stare Jugoslavije, među kojima su javnosti najpoznatiji Davor Gobac iz „Psihomodo Popa“ i Rambo Amadeus. Sredinom devedesetih godina imao je kraću pauzu u karijeri zbog privatnih problema, ali se posle nekoliko godina vratio na scenu.

Građanski rat je u velikoj meri usporio njegov uspon na muzičkoj sceni, posebno geografski, što se pokazalo i na otkazanim koncertima u Sava centru u Beogradu, kada je prodat izuzetno mali broj karata.

Poslednjih godina priklonio se tehno zvuku, a ovaj pravac je, čini se, bio i logičan nastavak popularne muzike za narodne mase koju je radio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dinomuzikapevac
Komentari (0)
Dodaj komentar