Dočekajte novu 2010. na trgovima

Praznici nam stižu! A uz njih neizostavno i praznična euforija. Barem je kod mene tako. Odmalena se znalo da Deda Mraz postoji, pokloni su bili obavezni, jelka, kićenje i sve što ide uz to. Ni danas se nije mnogo toga promenilo. Stigla su deca, pa Nova godina sija istim onim sjajem kao nekad, bez obzira na to koliko teško vreme nam disalo za vratom. Priželjkivali smo sneg, doduše, možda ne baš u ovolikim količinama, ali ne mari. Vanja i Vule su nestrpljivi. Kao novopečeni školarac, Vanja je ove godine napisala dva opširna pisma Deda-Mrazu, za sebe i za Vuleta. Videćemo šta on misli o svemu tome… Mi otprilike znamo gde ćemo biti u najluđoj noći, a ja lično znam gde bih voleo da budem… Ostaje da vidimo gde ćete vi.
Danas pričamo o organizovanim dočecima u većim gradovima Srbije. Nekad je bilo veoma popularno prkositi ondašnjem režimu na ulicama i takvi dočeci su gotovo uvek bili za posebnu priču i dugo sećanje. Verujem da i danas, osim možda nedostatka one količine adrenalina i pozitivnog besa, nije mnogo drugačije. Svake godine slušamo istu priču o tome kako zbog finansijske krize nije organizovana veća proslava. Tako je i ovoga puta. Iako je ranije bilo nekoliko bina, grad Beograd se ove godine odlučio za samo jednu, ispred Doma Narodne skupštine. Tu će nastupiti naizgled nespojivi muzičari. Ipak, to može da znači da će biti muzike za sve ukuse. Zvezda večeri biće Željko Joksimović. Verujem da će mnoge privući ona manje zvučna imena. Naime, pored Željka, nastupaju Đorđe David, zatim grupa "S.A.R.S" i legendarni "Sunshine". Da se ja pitam, ja bih malo promenio raspored izvođača i u novu godinu bismo ušli, recimo, uz "Misli mene gone" ili "Kokain". Ne mogu a da ne pomenem i organizovan doček u bioskopu "Odeon". Prava poslastica! Tamo nastupaju "Partibrejkersi", "Disciplina kičme" i "Darkvud dab".
Ono što ja želim da preporučim, mada bih teška srca "napustio" "Sunshine" i Brejkerse, jeste Novi Sad. Ranije sam znao da sa društvancetom jednostavno 31. predveče rešim da Novu godinu dočekam u Novom Sadu. Bile su to fenomenalne žurke. Ovoga puta to ću vam unapred obećati ako rešite da odete. Naime, grad je na Trgu slobode organizovao doček kakav se samo poželeti može. Pazite sad kakva su to imena – Marčelo, "Lolobriđida", Mumin, "Ateist rep", "Ritam nereda", "KUD Idijoti"… Sve bolje od boljeg. Marčelo – majstor svog zanata. Šljokice i raskoš MTV pobednika koji su nedavno imali sjajan nastup u beogradskom Domu omladine. Nesvakidašnji glas Milana Mumina, koga smo se uželeli, usled predugog izostanka s domaće scene. Neizostavni sastojak svake lude žurke, veseli i uvek pozitivni "Ateist rep". "Ritam nereda", bend koji je najbolje slušati baš u Novom Sadu, gde imaju status legendi. I na kraju… Šta god da kažem, neće biti dovoljno. Moj omiljeni bend – "KUD Idijoti"! Gde god da živite, niste dovoljno daleko da izbegnete ovakav provod.
Napomenućemo samo još i nastup Kikija Lesandrića i njegovih "Pilota", kao i Dejana Cukića na gradskom trgu u Nišu, i "Ju grupe" na trgu Kod krsta u Kragujevcu. A vi gledajte da novu godinu dočekate uz svoje najdraže i da vam bude bar malo bolja od prethodne. Sretno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ateist repkoncertkud idijotilolobriđidanova godinapartibrejkers
Komentari (0)
Dodaj komentar