Dodeljene „World Music Awards“ 2008.

Grupa "Coldplay" trijumfovala je na dodeli "World Music Awards" dobivši čak tri prestižna priznanja. Ova manifestacija održana je u Monaku 9. novembra tekuće godine. Nagrade se zapravo dodeljuju izvođačima u zavisnosti od uspešnosti prodaje njihovih albuma širom sveta u prethodnoj godini. Popularna britanska grupa dobila je priznanje kao najbolje prodavana u svetu, najbolja rok grupa i najuspešniji izvođač iz Velike Britanije.
U kategoriji ženski pop izvođač za mnoge koji površno prate ovu oblast dogodilo se veliko iznenađenje. Naime, trijumfovala je Leona Luis (Leona Lewis), mlada 23-godišnja engleska pop i R&B pevačica, koja je iza sebe ostavila takve dive kao što su Madona i Maraja Keri. Zaista neverovatan uspeh. Leona je dobila još jednu nagradu, i to za najboljeg novog izvođača. Sve čestitke.
Kid Rok (Kid Rock) je osvojio nagradu za najboljeg pop izvođača za svoj album "Rock ‘N’ Roll Jesus", kao i nagradu za muškog pop-rok pevača. Problematična Britanka Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) najbolji je izvođač u kategoriji ženski pop-rok, što je svakako bilo očekivano. Značajno priznanje, koje se dobija za prodatih preko 100 miliona ploča tokom svoje karijere, takozvanu "Diamond" nagradu, primila je i legenda Bitlsa, Ringo Star. On je, u stvari, bio član grupe koja je, po podacima organizatora, prodala više od milijardu ploča do danas!
Ipak, ni Maraja Keri nije ostala bez priznanja. Dobila je specijalnu nagradu za životno delo i dostignuće ("Lifetime Achievement"). Čuveni britanski "Dejli miror" objavio je zanimljiv podatak kada je ova manifestacija u pitanju. Naime, ove novine su objavile da su gorespomenuta Maraja Keri i Bijons, ako ništa drugo, morale dobiti nagradu za najčešće korišćenje svlačionica i soba za šminkanje, kao i za najduže zadržavanje u njima. Kako oni tvrde, mnoge njihove koleginice, a bogami i kolege, ostale su uskraćene za upotrebu tih prostorija upravo zbog njih dve. Šta ćete, lepota nema cenu.
Na kraju, da nabrojimo još neke pobednike i njihove kategorije: izuzetan doprinos umetnosti – Bijons (sve zahvaljujući svlačionici); izuzetan doprinos muzičkoj industriji – "LA Reid", najbolji R&B izvođač – naša nedavna gošća Ališa Kiz (Alicia Keys); muški R&B izvođač – Kris Braun (Chris Brown); najbolji hip-hop/rep izvođač – "Lil Wayne". Po uspešnosti u regionima nagrade su podeljene ovako: Belika Britanija – "Coldplay", Afrika – "Akon", Amerika – Madona, Kanada – Selin Dion i špansko i latinsko područje – Enrike Iglesijas, naravno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

2008awardsmuzikavestiworld music
Komentari (0)
Dodaj komentar