Džej Zi želi da kupi FK „Arsenal“

Evo jedne za mene, kao velikog ljubitelja fudbala, naročito engleskog, jako zanimljive vesti. Ona spaja dva verovatno najvažnija hobija mnogih od nas – muziku i sport. U prošlosti smo se mnogo više bavili njegovom lepšom polovinom, pa je red da malo napravimo balans. A on je i jedan od najpopularnijih i najbogatijih repera današnjice. Naravno da je u pitanju Džej Zi (Jay-Z), glavom i bradom. I trudiću se da skrenem misli i da nijednom u tekstu ne spomenem njegovu predivnu i zanosnu suprugu Bijons Nouls (Beyoncé Knowles)… Ups, ja se već izletoh! Teško je ne misliti o njoj.
No, vraćamo se na temu. Pojavila se vest da popularni reper želi da investira u engleski fudbal, tako što će kupiti trofejni londonski klub "Arsenal". Zi se inače javno deklariše kao njihov fan a često je posećivao i utakmice ovog kluba. Čak i otvoreno priča o svojim planovima:
"Ja sam pre svega poslovan čovek i uvek gledam svoj interes. Ako on postoji i ako će mi to doneti i lično zadovoljstvo, onda je to odlično. Da budem iskren, ne znam mnogo o poslu u fudbalu, ali imam vremena da sve naučim. Ne znam šta će biti na kraju, sve je moguće…"
Podsećamo, Džej Zi je samo prošle godine ostvario zaradu veću od 500 miliona dolara! Uz to, do sada je širom sveta prodao više od 40 miliona albuma, a dobitnik je čak deset Gremija. Vlasnik hita "99 Problems" nedavno je za klupski magazin dao i zanimljiv intervju, u kome je, pored svojih namera, prezentovao još jedan interesantan predlog:
"Ne znam da li u klubu ima mojih fanova, ali, evo, ovom prilikom pozivam ih, ako žele, da dođu na moj sledeći koncert u Londonu ili okolini. Biće mi zaista dragi gosti. Neka me vide kako radim, a onda ću ja doći da gledam njih."
Znamo da se ovaj hiphoper već oprobao u sportskom biznisu. Naime, on je delom vlasnik američkog košarkaškog NBA tima "New Jersey Nets". Njegova najnovija želja pojavila se u javnosti neposredno posle izjave njegovog kolege Pi Didija (P. Diddy) da namerava da kupi takođe londonski tim "Kristal palas", koji je zapao u velike finansijske probleme. Da li je to samo pomodarstvo ili zaista strast prema sportu – vreme će pokazati.
Što se tiče stvari povezanih s muzikom, na zvaničnom sajtu Džej Zija objavljeni su datumi predstojeće evropske turneje, koja pored upravo Engleske, obuhvata i Nemačku, Francusku, Irsku, Švajcarsku i Škotsku. Turneja počinje početkom juna. Sve ostale vesti saznajte sami.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bijonsdzej zipi didizanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar