Džejson Derulo i Roisin Marfi dolaze na Exit

Nakon što su svoj dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu ovog jula potvrdili „Kilers“, Liam Galager, „Years & Years“, „Rag“n“Bone Man“, Džejk Bag, Hardvel i drugi, ovogodišnji program „Exit“ festivala postao je još jači sa dva nova hedlajnera.

Popularni američki pevač Džejson Derulo nastupiće 8. jula na glavnoj festivalskoj bini, a dan kasnije pevačica grupe „Moloko“ Roisin Marfi.

Sa čak 11 platinastih singlova prodatih u preko 50 miliona primeraka i tri milijarde „Jutjub“ pregleda za više od 20 miliona fanova na društvenim mrežama, Derulo je danas u najužem krugu vodećih svetskih muzičkih zvezda i to sa svega 27 godina.

Samo album „Tattoos/Talk Dirty“ imao je pet platinastih singlova, što je u novije vreme uspelo samo zvezdama kao što su Bijonse, Drejk, Tejlor Svift i Rijaa.

Patinasti tiraži dobro su poznati muzičkoj divi 21. veka Roisin Marfi u nedelju dolazi na „Exit“ sa tri albuma objavljena samo u protekle tri godine.

Pevačica grupe „Moloko“ u impresivnom katalogu ima brojne hitove, a publika je iznad svega ceni po snažnoj umetničkoj poruci koju najbolje prenosi uživo sa bendom. Svojim upečatljivim nastupima osvojila je vodeće svetske festivale, a na „Exit“ se vraća nakon što je 2003. godine na njemu proslavila svoj rođendan koncertom koji je ušao na listu jednog od najboljih u istoriji novosadskog festivala.

Ono što Derula pak izdvaja od većine ostalih zvezda je što on i piše svoje hitove, a na početku karijere svoj autorski talenat pozajmljivao je i drugim zvezdama kao što su Paf Dedi ili Lil Vejn.

Izuzetan talenat prati i neverovatna radna etika, a brojni saradnici tvrde da Derulo na svaku objavljenu, napiše još nekoliko sjajnih pesama za koje posle nema mesta na albumima.

Ove godine publiku očekuje njegov peti studijski album, a najavni singl za samo mesec dana je stigao do prvih 100 miliona pregleda na „Jutjubu“.

Na dugačkom spisku zvezda sa kojima je sarađivao nalaze se i Stivi Vonder, Snup Dog, Dženifer Lopez, Hardvel, Pitbul, Lejdi Gaga ga je povela na svoju „The Monster Ball“ turneju, a samo par meseci kasnije i „The Black Eyed Peas“.

Njegove samostalne turneje izgradile su Derulov današnji prvoklasan šou nastup, a pored nesvakidašnjeg talenta za pisanje i pevanje, on je i vrhunski plesač, pa ne čudi što mu je najveći uzor upravo kralj popa, Majkl Džekson.

Zajedno sa „Molokom“, Roisin Marfi važi za jednu od ključnih figura muzičke scene kasnih 90-ih, uz neprikosnovene hitove i sada već muzičke klasike „The Time is Now“, „Sing it Back“ i „Forever More“.

Paralelno je započela i solo karijeru, a njena dva albuma „Ruby Blue“ i „Overpowered“, etablirali su je kao ikonu moderne pop kulture.

Baš kao i na sceni, Marfi se graciozno kreće među različitim muzičkim žanrovima, ali i ulogama pevačice, producenta, dizajnerke, modela i glumice.

Od 2014. do danas izbacila je čak tri odlično ocenjena albuma „Mi Senti“, „Hairleš Toys“ i još uvek aktuelni „Take Her Up To Monto“.

Mediji su složni u oceni jedinstvene pozicije koju Roisin Marfi uživa na svetskoj sceni, pa se često mogu pročitati napisi kao što je „art-pop kraljica avangarde“ ili „modna ikona“, a nije tajna da je njen stil bio inspiracija za zvezde poput Lejdi Gage sa kojom je ove godine nastupala na najvećem američkom festivalu „Coaćella“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

EXIT festival
Komentari (0)
Dodaj komentar