„Egzit 2010“ sve bliži!

Dolazi vreme da se ozbiljno pozabavimo, od pre neku godinu, zvanično najboljim festivalom u Evropi. Egzit nam je sve bliže. I to je ono što nas raduje. Neki su nabavili karte na vreme. Oni drugi imaju dovoljno vremena da to učine, po još uvek znatno povlašćenoj ceni od 6.490 dinara. Inače, regularna cena za komplet karata biće 10.990. Postoji mogućnost i kupovine kompleta za 7.990 dinara, i to na četiri do šest rata. Stoga požurite…
Petrovaradinska tvrđava ugostiće, kako smo već i navikli, ljude iz celog sveta od 8. do 11. jula. Na zvaničnom sajtu odbrojavanje je uveliko u toku, a vi sami izračunajte koliko ima do tada. Već se znaju prva imena učesnika i to je tema naredna dva naša članka. Ne postoji nikakav red u objavljivanju, već smo se u najvećoj meri vodili principom nepopularne subjektivnosti i ličnog izbora, kao i vremenom zvanične potvrde nastupa. I ponovo idemo nazad u prošlost. Sve privatne žurke na kojima sam ja puštao muziku imale su dva dela. Prvi, nezvanični, koji je služio za upoznavanje i zagrevanje. A onda bi se, negde oko ponoći, sva svetla pogasila.
Bio je to zvanični početak ludila, koji je negde od 1997. počinjao uvek istom pesmom. "The Brothers Gonna Workin’ Out". Lagan i pomalo jeziv uvod u ono što sledi. A to je odjednom brži ritam uz snažne udarce, stroboskop i histerija u masi. Uh, kako je to bio dobar osećaj! A osetili su ga i posetioci Arene 13. jula 2007. godine, na sada već legendarnom nastupu grupe "The Chemical Brothers". Ko nije bio na mojoj žurci ili na ovom nastupu, obavezno mora doći na Tvrđavu, jer su upravo fenomenalni Britanci prvi hedlajneri! Treba li pominjati hitove poput "Setting Sun", "Block Rockin’ Beats" ili "Galvanize"? Dakle, Egzit, "The Chemical Brothers", glavna bina, 30.000 ljudi, možete li da poverujete u to?!
Ma koliko smo bili iznenađeni, a neki čak i razočarani nastupom "Sex Pistols"-a na istom mestu, pank je ostao pank. Dokazali smo da nije umro. Možda samo malo čudno miriše, a to je lepo primetio Bili Ajdol. Ali ne pričamo o njemu. A imaćemo još jednu priliku da se toga prisetimo jer na Egzit dolaze škotski pankeri "The Exploited". Vreme je za "Sex & Violence", "Barmy Army", "Fuck A Mod" i sve što uz to ide. Prethodni put, posle 20 godina čekanja, sve se izjalovilo novembra 2005. već posle tri pesme, jer je neko bacio suzavac u SKC-u, pa je koncert otkazan. Sad ili nikad!
Sledeće ime je takođe veliko. On je popularni engleski pevač Mika (Mika). Svojim veselim i razigranim zvukovima kupio je svetsku javnost već svojim prvencem "Life In Cartoon Motion" iz 2007. i neverovatnim hitovima "Relax, Take It Easy" i "Grace Kelly". Mika, za koga se tvrdi da ima raspon glasa od tri i po oktave, septembra prošle godine objavio je svoj drugi album, pod nazivom "The Boy Who Knew Too Much". Ovoga jula biće s nama u Novom Sadu kako bi nam ga predstavio.
A sad se odmorite malo. Da ne preteramo za prvi put. Ovo su imena od kojih zastaje dah. Spremite se za nova, jer jedan je Egzit.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

egzitfestivalkoncertnovi sadtvrđava
Komentari (0)
Dodaj komentar