Ejmi doživela fijasko na prvom nastupu ove godine

Ponovo problemi. Ima li im kraja? A svi smo se ponadali da je pronašla izlaz. Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), devojka anđeoskog glasa i problematične naravi. Posle raskida s jednako problematičnim Blejkom Filderom, činilo se da je našla mir na Karibima. Čak se pričalo da se zaljubila i da je u vezi sa svojim telohraniteljem. Očevici tvrde da je izgledala srećno i bezbrižno. U planovima je bilo da kupi na ostrvu i zemljište i tu sagradi sopstveni studio. Tu bi i radila na svom trećem albumu. Zaista je izgledalo da je alkohol i drogu ostavila iza sebe. Ali… Iako ne mogu da shvatim zavisnost o tim užasnim stvarima, očigledno je da je ona jača nego što pretpostavljam. A bila je, nažalost, jača i od Ejmi. Cela stvar je ponovo otišla toliko daleko da je ovoga puta i njen otac, Mič Vajnhaus (Mitch Winehouse), koji je inače veoma vezan za svoju ćerku, zabrinut da bi Ejmi mogla čak i da umre zbog svojih problema.
"Nakon što je u dva navrata zamalo umrla zbog problema s drogom, bio je veliki napredak videti je kako šeta i smeje se. Ali sada, kada koristi alkohol pomešan s teškim drogama, mislim da neću izdržati sve iz početka. Stoga sam i rešio, koliko god mi teško bilo, da se distanciram, pa šta se dogodi – dogodi. To je njen život, njena karijera, njen izbor."
Mogu da zamislim koliko je teško roditelju u ovakvoj situaciji. Nedavno se Ejmi pojavila na džez festivalu u Sent Lusiji. To je bio njen prvi nastup u ovoj godini. Bio je to pravi fijasko. Nije bila u stanju da stoji na nogama, a kamoli da peva. Svi prisutni su je propisno nagrdili zvižducima i negodovanjem. Jedan od njih je izjavio nakon toga:
"Ejmi je jedva stajala uspravno, nije mogla da se seti reči svojih pesama. To je sramota. Bila je toliko pijana da nije znala gde se nalazi."
Žalosno je to, zaista. A koliki je samo potencijal i talenat ova 25-godišnja devojka. Jedan njen blizak prijatelj je izjavio nakon te sramote da je Ejmi bila toliko nervozna zbog nastupa posle velike pauze da nije izdržala pritisak, i dobro se nalila mnogo pre koncerta. Još tvrdi da je još uvek uznemirena zbog Blejka i da ga nije prebolela. Vajnhausova je jako razočarana što je izneverila očekivanja fanova, naročito nakon odličnog prijema kod svih ljudi iz tog grada.
Posle svega, njen otac je ipak ostao u gradu s njom. Teške su to stvari, teške odluke.
"Rekla mi je: ‘Tata, hvala ti što me izvlačiš iz svega ovoga’, a ja sam joj odgovorio: ‘Ali ti si ta koja bi trebalo samu sebe da izvučeš, uradi to ponovo i prestani sa pićem!’"
Srećno, Ejmi, najiskrenije, od srca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

debaklejmi vajnhausmuzikavest
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ištvan Kotoman

    Jako sam tužan kad takav kapacitet kao što je Amy doživi ovakve stvari, bolje rečeno, sama sebi naudi. Želim joj svu sreću da što prije sredi svoj život. Od sveg srca, Ištvan.