Elton Džon u Areni 3. juna 2010.

Znam da do juna ima još mnogo, ali ovakva imena zaslužuju najavu i dve godine ranije!
Počeću, skrenuvši malo s teme, s mojim prijateljem Elvisom, s kojim sam često delio dobro i zlo tokom desetogodišnjih demonstracija protiv bivšeg režima. On je pripadnik jedne meni veoma zanimljive populacije ljudi i ima dva brata, koja, nažalost, nisam imao prilike da upoznam. Ta populacija, kao što svi znamo, često ume da glorifikuje svoje idole, tako što svojoj deci dodeljuje njihova imena. Pojasniću na jednom primeru u koji sam se lično uverio. S mojom ćerkom je ove godine u školu, doduše, ne u isti razred, krenuo i mali Ronaldo. Da, tako se zove. Vrlo dobro znate po kome je dobio ime. Ali, nije to sve što se tiče idola. Jednoga dana, dok smo zajedno čekali decu Ronaldov tata i ja, dogodilo se nešto jako zanimljivo. Dok je trčao ka svom ocu, još sa vrata škole mali Ronaldo je povikao: "Tata, tata, a gde su mi Rivaldo i Roberto?!" Tata je ponosno odgovorio da su kod kuće. Narednih dana sam imao tu sreću da vidim srećnu porodicu na okupu i od tog trenutka, verujte mi, ja sam mnogo bogatiji čovek. Uz to sam i ozbiljno zamišljen koje ću ime dati svom trećem detetu.
Sada kad ste spoznali svu snagu idola, da se vratimo na Elvisa. Za razliku od ljubitelja fudbala s početka priče, jasno je da je Elvisov otac voleo rokenrol. A koliko, shvatićete vrlo brzo. Naime, Elvisova braća se zovu, verovali ili ne, Elton i Erik! Neverovatno, zar ne? Koliko li će se samo on obradovati kada pročita naredne dve najave?
A sad idemo na najavu. Veliki ser Elton Džon (Elton Hercules John) nastupiće u Beogradskoj areni 3. juna 2010. godine! Ovo je zaista velika čast za naš glavni grad. Dolazi jedno od najvećih imena u muzičkoj istoriji. Čovek koji je u svojoj karijeri prodao preko 200 miliona ploča. Vlasnik više od 50 hitova koji su ušli u top 40, uključujući i sedam albuma broj jedan u Americi. Od gomile nagrada izdvajamo čak pet Gremija, Oskara, Zlatni globus i nagradu Toni. Godine 1994. primljen je u Rokenrol kuću slavnih a 1998. dobio je titulu sera zbog velikog doprinosa u borbi protiv side.
Čuveni magazin "Bilbord" svrstava ga na prvo mesto liste najuspešnijih muških izvođača svih vremena (na sveukupnoj listi je treći, odmah iza Bitlsa i Madone). Jedan od njegovih najpoznatijih singlova iz 1973, posvećen Merilin Monro, a kasnije preuređen povodom tragične smrti njegove velike prijateljice princeze Dajane, "Candle in The Wind", prodat je u fascinantnih 35 miliona kopija.
Beogradska publika biće u prilici da čuje neke od nezaboravnih hitova ovog pevača, kao što su "I’m Still Standing", "Don’t Go Breaking My Heart", "Nikita", "Sacrifice", "Goodbye Yellow Brick Road", "Sorry Seems To Be The Hardest Word" i mnoge druge. Sve ove reči jednostavno ne mogu iskazati veličinu i značaj ovog događaja za naš glavni grad. Zato, dobro se spremite, očekuju nas dva prava spektakla u samo nedelju dana juna naredne godine. Ubrzo sledi naredna najava.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arenabeogradelton džonkoncert
Komentari (0)
Dodaj komentar