Emitovan spot koji je režirao Hit Ledžer

Opet spajamo dve rubrike. Očigledno je da su te dve umetnosti usko povezane. Film i muzika. A i glumac kalibra Hita Ledžera (Heath Andrew Ledger) svakako zaslužuje da se o njemu govori. Da se, bez obzira na iznenadnu smrt, njegov lik i delo nikada ne zaborave.
Nedavno je emitovan muzički video spot za američku rok grupu "Modest Mouse", u režiji pokojnog glumca Hita Ledžera. Šestominutni animirani spot za pesmu "King Rat" premijerno se mogao pogledati na sajtu "My Space". Spot je veoma zanimljiv, ali u isto vreme i ekscentričan i prilično mračan. Kao da se u njemu moglo naslutiti najgore. U njemu se vide kitovi i delfini na brodu s kojeg, na najsvirepiji način, love ljude u moru. Napominjemo da bi, iako je to animirani film, ljudi sa slabim srcem a bogami i stomakom trebalo da preskoče njegovo gledanje. Spot se završava upečatljivom porukom ispisanom belim slovima na crnom ekranu. Ona glasi:
"Počelo je s našim prijateljem, velikim zagovornikom života, a završeno je u njegovom duhu."
Ledžer, koji je voleo muziku, i ranije je režirao spotove. Počeo je s australijskim hiphoperom "N’fa"-om, za koga je režirao spotove za pesme "Cause an Effect" i "Seduction is Evil (She’s Hot)" s njegovog solo prvenca 2006. godine. Iste godine uradio je i jedan spot za pevača Bena Harpera, i to za pesmu "Morning Yearning". Neverovatan splet okolnosti doveo je do toga da je Ledžer naredne godine režirao spot za pesmu "Black Eyed Dog" pevača Nika Drejka (Nick Drake), koji je još 1974. umro u svojoj 26. godini, tako što se predozirao lekovima.
Ovaj odlični austalijski glumac nominovan je za Oskara za ulogu u filmu "Planina Broukbek", a posthumno je osvojio tu prestižnu nagradu za fenomenalnu ulogu Džokera u nastavku Betmena – "Mračni vitez". Podsećamo, Hit Ledžer je preminuo 22. januara prošle godine od prevelike doze lekova, u svojoj 28. godini.
Novi spot "King Rat" možete pogledati i na sajtu "YouTube". Moram priznati da je pesma pomalo deprimirajuća, ali zaista sjajna. Nakon ovog spota, svakako ću obratiti veću pažnju na rad ove grupe.
Pogledajte novi spot

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hit ledzermodest mousemuzikaspotvest
Komentari (0)
Dodaj komentar