Exit 02

Novi Sad je svet. Petrovaradin je svet. Parola je poznata, samo je ime grada malo izmenjeno. Najvažnije je da to više nije pusta želja, već stvarnost.

Na svetsku medijsku pažnju nikada nismo mogli da se požalimo. Razlozi su bili razni, ali nikada pozitivni za nas. Šta, međutim, kažete na to da će stotine miliona slušalaca, gledalaca i čitalaca pratiti kulturni događaj iz Jugoslavije? Nestvarno?

„Exit Noise Summer Fest“ održaće se drugi put zaredom od 5. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Exit 02 biće daleko bolje organizovan od prošlogodišnjeg u svakom smislu: 72 koncerta, 135 DJ nastupa, preko 500 izvođača na deset bina. Sa koncerta će izveštavati najveće medijske kuće: televizijske stanice MTV, BBC, CNN, Channel 4; najslušanije radio stanice u Evropi – BBC Radio 1, Ministry of Sound; najtraženiji evropski muzički magazini – Muzik, DJ Mag, Ministry, Seven Magazine.

Ulaznice za Festival već se traže u Londonu, Amsterdamu, Berlinu, Pragu, Ljubljani, Zagrebu i Budimpešti. Očekuje se dolazak velikog broja inostranih turista. Sva je prilika da će kamp za posetioce Festivala prerasti u pravi kamp-gradić. Iznajmiljivanje šatora iznosi, da podsetimo, deset evra za svih devet dana.

Najveće bine su: life main stage, main DJ stage, coca-cola rock stage, progressive DJ stage i guarana afro reggae stage. Naglasak celog Festivala i dalje je na elektronskoj muzici. Najznačajniji nastup predstvanika ove vrste muzike svakako će imati Dejvid Morales (David Morales). Morales slovi za najboljeg remiks majstora koji je sarađivao sa imenima kao što su Madonna, U2 i Bjork. Nastupaće i kralj Ibice – Erik Morilo iz Britanije, tako da će prisutna publika moći da čuje jednog od pet najboljih disk-džokeja na svetu.

Dešavanja na rok sceni biće na višem nivou nego prošle godine. Rok pojačanja stižu uglavnom zahvaljujući domaćim ili bivšim jugoslovenskim bendovima. Među njima su: Ajsbern (Eyesburn), Darkvud dab (Darkwood Dub), Van Gog, Rambo Amadeus, Partibrejkersi i Obojeni program; ova imena govore sama za sebe. Na konačnoj listi programa nalazi se mnogo već viđenog: Darko Rundek, Ejžan dab fondejšn (Asian Dub Foundation), Anastazija (Anastasia), Kubizmo (Cubismo), Roni Sajz (Roni Size). Biće i mnogo značajnih imena koja ranije nisu „zalazila“ u ove naše krajeve. Među britanskim gostima biće: Smouk siti (Smoke City), Blu stejt (Blue State), Transgloubal andergraund (Transglobal Underground) i Zajon trejn (Zion Train). Francusku muziku predstaviće pop sastav Telepopmjuzik (Telepopmusic).

Organizatori tvrde da će najbolje veče biti 8. jula, kada će se osmočasovnim nastupom predstaviti Antiacustic Warfare sa novim albumom Kaos. Iste večeri, na glavnoj bini će nastupiti Menčajld (Manchild) i Banko de Gija (Bancko de Gaia). Muzički deo manifestacije je najavljen, ali ne i dešavanja u okviru Exit teatra ili tzv. akademskog programa.

Za više informacija, posetite oficijelnu prezentaciju EXIT festivala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar