Gabi Novak: Koncert za Arsena će biti veče puno emocija

Koncert za Arsena – Gabi, Matija i prijatelji biće održan u beogradskom Centru „Sava“ devetog aprila kao omaž jednom od najvećih šansonjera i “ večitom mladiću“ Arsenu Dediću.

„Vrlo sam uzbuđena što će jedan ovako lep događaj biti posvećen našem Arsenu, znam da ga je Beograd voleo,“ rekla je pevačica Gabi Novak na konferenciji za novinare.

Supruga Arsena Dedića veruje da će sa prijateljima koji su se rado odazvali napraviti bar delić svega što je Dedić stvorio u životu i da će to veče biti sećanje puno emocija.

Pijanista i kompozitor Matija Dedić, sin Gabi i Arsena, smatra da je sa majkom napravio dobar odabir gostiju koji će pevati pesme njegovog oca, od Bisere Veletanlić, preko Zafira i Vasila Hadžimanova, do Zorana Predina i mnogih drugih.

„Zlatan Stipišić Džiboni je pristao da bude sa nama,“ najavio je Dedić i otkrio da će popularni hrvatski muzičar pevati „Loše vino“, pesmu za koju je Arsen Dedić pisao stihove.

Koncert bi trebalo da traje oko dva sata, a publika će čuti velike hitove slavnog kantautora, kao što su „Sve što znaš o meni“, „Kuća za ptice“, „Pusti me da spavam“, Ne plači“.

„Posebno bih istakao da opus filmske muzike koju je pisao Arsen, a koju ću uz svoj sastav izvesti sa ‘Kameratom Serbikom’, pod dirigentskom palicom Josipa Cvitanovića,“ rekao je Dedić.

Novakova i Dedić su se osvrnuli i na nedavnu smrt glumca Dragana Nikolića, ali ne znaju da li će Milena Dravić, supruga pokojnog glumca, doći na koncert.

„Milenu nikad nismo pozivali na koncert, ona je uvek svojevoljno dolazila, tako i na koncert „Tri dive“ u Beogradu, na kojem su nastupale Gabi Novak, Tereza Kesovija i Meri Cetinić, i tom prilikom smo od nje dobili cveće,“ prisetila se ona.

Arsen Dedić (1938-2015) jedan je od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stavralaca na ovim prostorima.

Komponovao je, pisao tekstove, kako za sebe, tako i za druge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arsen dedićGabi Novaksava centar
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Doktor Zo

    Žalosno je što nisi svestan koliko si jadan.

  • Mirko Kalvarija

    Neka mu je laka crna zemlja, ali ga nisam voleo ni kao pevača…