„Gang of Four“ imaju novi album

Verujem da niste zaboravili postpank bend iz Lidsa "Gang of Four". Najaktivniji su svakako bili od osnivanja 1977. pa do 1984. godine. U tom periodu objavili su četiri fenomenalna studijska albuma – "Entertainment!" (1979), "Solid Gold" (1981), "Songs of the Free" (1982) i "Hard" (1983), kao i jedan živi – "At the Palace" (1984). Napominjemo da je debi album grupe eminentni muzički magazin "Rolling Stone" svrstao u prvih 500 najboljih albuma svih vremena. Tek da znate o čemu se tu radi. Originalnu postavu činili su pevač Džon King (Jon King), gitarista Endi Džil (Andy Gill), basista Dejv Alen (Dave Allen) i bubnjar Hugo Burnhem (Hugo Burnham). Nakon toga usledio je raspad i dva ujedinjenja tokom devedesetih godina. Rezultat toga bila su još dva studijska albuma, doduše, malo razvodnjena i ne preterano uspešna, a to su "Mall" iz 1991. i "Shrinkwrapped" iz 1995. I onda tajac, sve do 2004.
Tada je usledilo novo ujedinjenje u originalnoj postavci, ali su posle dve godine promenjena dva člana, basista i bubnjar. To je ukratko prošlost. A šta je budućnost? Postpank legende snimile su novi album. Novo ostvarenje nosi kratak i jasan naziv "Content", a pojaviće se u prodaji 4. oktobra. S obzirom na to da su fanovi nakon mlakog kambeka i dva ne baš najbolja albuma zahtevali da se grupa vrati korenima, oni su nam to priuštili. Novo izdanje biće, kako sami kažu, upravo takvo, a priliku da se uverimo u to imaćemo 13. septembra, kada će se pojaviti prvi promotivni singl. U pitanju je pesma "Who Am I?". Povodom ovog čina dva preostala člana iz originalne postave, Džon King i Endi Džil, objavili su zvanično saopštenje na oficijelnom sajtu. Ono glasi ovako:
"Album govori o događajima iz svakodnevnog života. Ali postoje situacije koje mogu da se tumače različito, iz više uglova. Mi smo se potrudili da vam ponudimo pogled na svet kakav do sada niste imali, niti ste razmišljali na taj način. Upravo to nudi ‘Content’."
Još je obećano da na albumu neće biti dodatnih remiksa, kao ni naknadno dodavanih zvukova. Biće tu samo gitara, bas, bubanj i glas. To je sve što smo i tražili, a za pesme… Videćemo. Navodi se da će nakon objavljivanja početi i velika turneja, za početak po Velikoj Britaniji. A vi posetite zvaničan sajt benda i proverite jesu li u međuvremenu istakli još nešto.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gang of fournovi albumpank
Komentari (0)
Dodaj komentar