Gregori Porter i Mešel Ndegeocelo u Beogradu

Do kraja ovogodišnjeg izdanja „Musicology Barcaffe Sešions“ preostala su još dva koncerta na kojima će nastupiti Gregori Porter 20. aprila i Mešel Ndegeocelo 26. aprila.

Od izlaska prvog albuma 2010. godine, Porter je rastao i muzički i kao kantautor, te je, nakon što je bio nominovan za Gremi nagradu i za prvi i za drugi album, njegovo treće izdanje „Liquid spirit“ na dodeli Gremija proglašeno najboljim vokalnim džez albumom 2014. godine.

Istu nagradu je odneo i ove godine za novi album „Take me to the alley“, prvi džez album koji se probio na britansku Top 5 listu ove decenije.

Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, pravljenom baš za njega, koju naziva svojim „sigurnosnim ćebencetom“.

Zbog velikog interesovanja, njegov koncert u sklopu „Musicology Barcaffe Sešions“ serije, premešten je u Dom sindikata.

Mešel Ndegeocelo će zatvoriti koncertnu seriju „Musicology Barcaffe Sešions“ nastupom u klubu „Bitefartcafe“ 26. aprila.

Ova umetnica iz SAD proslavila se kao kantautor, vokal i basistkinja.

Njena muzika obuhvata različite uticaje od fanka, preko soula, hip – hopa, regea, R&Ba, roka, pa do džeza, vešto „spakovanih“ u 11 muzičkih izdanja.

Priznata od strane muzičkih kritičara i kolega, deset puta je bila nominovana za nagradu „Gremi“.

U svojoj karijeri svirala je i snimala za umetnike poput Prinsa, „The Rolling Stones“, Alanis Morisete i mnoge druge, a 2005 godine je komponovala, aražirala i producirala džez album u čast Nini Simon, svojoj najvećoj inspiraciji.

Mešel Ndegeocelo je prva žena koja se pojavila na naslovnicoj strani „Baš Player“ magazina i jedna je od retkih koja piše muziku, peva, svira bas i vodi bend.

Karte za oba koncerta se mogu pronaći na svim prodajnim mestima Eventima i DDticketsa, kao i putem interneta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mešel Ndegeocelo
Komentari (0)
Dodaj komentar