Grupa „Van Gogh“ promenila basistu

O ovom bendu zaista je teško reći nešto što već nije rečeno. Mi smo ih često spominjali, raznim povodima, ali neizostavno uz reči hvale i veličanja benda. A kako drugačije?
Danas smo ovde samo da objavimo personalne promene u ovom sastavu. Dakle, jedan od najpopularnijih bednova kod nas, ali i u regionu, "Van Gogh", nedavno je promenio svog basistu. Umesto dosadašnjeg mladog Dejana Ilića Cvike, inače miljenika ženskog dela publike, došao je Dragan Ivanović Gane. Razlog Dejanovog odlaska je to što prekida da se bavi muzikom jer želi da se posveti drugim životnim izazovima. Gane je već sarađivao s grupom a zajedno su snimili album "DrUnder" iz 2002. godine.
Podsećamo, od osnivanja "Van Gogh"-a 1986. godine ostali su samo sada već legendarni pevač i gitarista Zvonimir Đukić Đule i bubnjar Srba Radivojević, koji je i sam jedno vreme bio odsutan iz benda. Do sada su se za basom smenjivali, pored već spominjane dvojice, i Predrag Popović, Aleksandar Barać i jedan kratak period Dušan Bogović. O uticaju ovog benda na domaći rokenrol iluzorno je govoriti, a od nastanka do danas objavili su osam studijskih albuma. To su "Van Gogh" (1986), "Svet je moj" (1991), "Strast" (1993), "Hodi" (1996), "Opasan ples" (1999), pomenuti "DrUnder" (2002), "Kolo" (2006) i za sada poslednji – "Lavirint" (2009). Nipošto ne treba zaboraviti ni tri živa albuma, od kojih onaj iz 1997, pod nazivom "No Comment", poprima razmere antologijskog. Uvek kada se govori o ovom bendu, priča se završava MTV nagradom za najbolji regionalni bend iz 2007. godine.
Na zvaničnom sajtu benda možete, između ostalog, naći i podatak da i pored personalnih promena ekipa nastavlja da radi po planu, jer nema potrebe za dodatnim uigravanjem i pauzom u nastupima. Dakle, posle fenomenalnog, drugog po redu punjenja Arene u novembru prošle godine, turneja "Lavirint" nastavlja se koncertima 26. marta u Paraćinu, 2. aprila u Leskovcu, 10. aprila u Cirihu, 30. aprila u Osijeku, 1. maja u Orašju i 8. maja u Brčkom. Sve ostale informacije možete potražiti upravo na zvaničnom sajtu benda.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradska arenakoncertvan gogh
Komentari (0)
Dodaj komentar